• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Wilt u slagen in het leven, observeer dan eerst het leven van de anderen...

Wilt u slagen in het leven, observeer dan eerst het leven van de anderen...Wilt u slagen in het leven? Om dat doel te bereiken, kunt u positieve modellen als voorbeeld nemen. Kent u in uw omgeving mensen die de indruk geven het in het leven schitterend te doen? Probeer ze eens te imiteren! Maar naast helden, bestaan er ook negatieve modellen. Het blijkt even interessant om ook hen te observeren.

Constant bezig zijn kan ons het belangrijkste doen vergeten


Sommige mensen zijn voortdurend met iets bezig. Altijd maar bezig met iets nuttigs (of soms ook iets nutteloos), zijn ze niet in staat om te stoppen om even na te denken, om iets uit te proberen of doodeenvoudig om te genieten van het ogenblik zelf. Wat ze doen, is op zich niet negatief, maar het kan het wel worden als die handeling alleen maar een vlucht is, waardoor men vermijdt te denken aan het essentiële, aan de kern van de zaak dus. Op deze manier kan permanent bezig zijn ervoor zorgen dat mensen het uiteindelijke doel van hun leven gaan missen.

Van dromen tot oogkleppengedrag


Bepaalde mensen zijn zo gefocust op hun projecten, dromen, wensen… dat ze blind worden voor al de rest. Ze zijn niet meer in staat zich te laten verrassen door een voorval dat niet rechtstreeks met hen te maken heeft. Het is precies alsof ze oogkleppen dragen, waardoor ze blind zijn voor al wat niet in de richting van hun doelstellingen evolueert. Buiten hun eigen projecten, bestaat voor hen geen leven. In hun leven treedt bijgevolg een zekere verarming op, in plaats van een verrijking die hen onvermoede en onverwachte dingen zou kunnen laten ontdekken.

Artikel gepubliceerd door op 22/07/2009

Vindt u het artikel interessant?