• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

Wilt u orgaandonor worden? Zet het op Facebook!

Artikel gepubliceerd door op 19/09/2012

Bronnen: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu


Wilt u orgaandonor worden? Zet het op Facebook!

Na uw dood uw organen afstaan is een altruïstisch gebaar dat een of zelfs meerdere levens kan redden. Het is een belangrijk onderwerp dat helaas nog altijd in de taboesfeer zit. Om het meer bespreekbaar te maken lanceert FOD Volkgsgezondheid nu een nieuwe Facebookapplicatie.

Organen doneren: een originele campagne

Dankzij een nieuwe Facebookapp kunnen gebruikers van deze bekende sociale netwerksite voortaan op hun pagina aangeven dat ze na hun dood hun organen willen afstaan. De bedoeling van de overheid is om de discussie rond orgaandonatie nieuw leven in te blazen. Dat gebeurt met een grootschalige campagne van Beldonor met als motto ‘Ik kies voor het leven”. De campagne gaat op 14 oktober van start, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Orgaandonatie: zwijgen is instemmen…

Ter herinnering: de Belgische wet staat toe om na uw dood organen bij u weg te nemen, tenzij u dat tijdens uw leven expliciet geweigerd hebt of als een familielid zich ertegen verzet. In de ogenblikken meteen na het overlijden van een familielid is het voor de familie enorm moeilijk om met die lastige keuze geconfronteerd te worden. Daarom bestaat er een formulier dat u in uw gemeente kunt afgeven en waarin u expliciet te kennen geeft op de lijst van organendonoren geplaatst te willen worden. 

Artikel gepubliceerd door op 19/09/2012

Bronnen: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden