Wijtingfilets met wortelen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2009 - 00h00
-A +A

Wijtingfilets met wortelen: Ingrediënten voor 4 personen


1 bot jonge wortelen
1 eetlepel olijfolie
1 onbespoten sinaasappel
3 cm verse gember
4 wijtingfilets
½ bosje bieslook
zout
versgemalen peper

Wijtingfilets met wortelen: Bereiding


Schraap de wortelen, was ze en snij ze in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de wortelen erin, bestrooi met wat zout en roer goed om.
Rasp er een beetje van de sinaasappelschil over. Pers de sinaasappel uit en giet het sap bij de wortelen.
Laat de wortelen op een matig vuur ongeveer 15 minuten pruttelen. Roer af en toe.
Schil de gember, rasp hem en doe het raspsel bij de wortelen.
Controleer met een punt van een mes hoever de wortelen staan. Leg er de wijtingfilets op als ze bijna zacht zijn. Leg het deksel op de pot en laat ongeveer 10 minuten verder garen.
Was intussen het bieslook, dep het droog en hak het fijn.
Verdeel het bieslook over de wijtingfilets en dien meteen op in de pot.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB