Wijtingfilets met rijst, kruiden, en sinaasappelsaus

Recept aangemaakt op 23/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/01/2012 - 14h36
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

4 mooie wijtingfilets
2 onbespoten sinaasappelen
150 g rijst
1 bosje peterselie
1 bosje bieslook
2 eierdooiers
1 glas witte wijn
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor Wijtingfilets met rijst, kruiden, en sinaasappelsaus



Controleer of er geen graten in de wijtingfilets zitten. Bestrooi ze met zout en peper. Rasp er een beetje sinaasappelschil over en leg opzij.
Kook de rijst in licht gezouten water. Volg daarvoor de instructies op de verpakking.
Was de peterselie en het bieslook en dep droog. Stroop de peterselieblaadjes af en hak beide kruiden fijn. Leg opzij.
Doe de eierdooiers in een kleine steelpan. Pers de sinaasappelen uit en doe het sap bij de dooiers. Giet ook het glas wijn erbij.
Maak een bain-marie klaar. Breng daarvoor een grote pot met water aan de kook. Zet de pan met de eieren erop als het water zachtjes kookt en laat de saus dik worden. Roer intussen non-stop met een houten lepel. Haal de saus van de pot zo gauw ze dik genoeg is. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Gaar de wijtingfilets in de microgolfoven of stoom ze gaar. Schik ze daarna op een warme schotel.
Giet de gare rijst af en meng er de fijne kruiden onder. Schep ze rond de wijtingfilets. Geef de saus er apart bij.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/01/2012 - 14h36
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB