Wijtingfilets met prei

Recept aangemaakt op 23/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/02/2016 - 16h24
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Ingrediënten :

4 preiwitten
1 eetlepel olijfolie
1 bosje kervel
4 wijtingfilets
1 citroen
zout
versgemalen peper
PUB

Wijtingfilets met prei: Bereiding

Was het preiwit en snij het in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een braadpot, doe er de prei in, roer goed, bestrooi met zout, leg het deksel op de pot en laat 10 tot 15 minuten garen op een matig vuur. Roer af en toe.
Stroop intussen de kervelblaadjes af.
Snij de wijting in grote repen en verwijder zorgvuldig de graten.
Doe de kervel bij de prei en roer alles goed dooreen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Leg de repen wijting erop en laat nog een tiental minuten verder garen.
Besprenkel met een scheut citroensap en dien heet op in de pot.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 23/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 19/02/2016 - 16h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB