Wijtingfilets met een polenta van sesam

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 27/05/2013 - 16h17
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

4 wijtingfilets
2 soeplepels sesamzaadjes
1,5 l halfvolle melk
3 soeplepels sesamolie
300 maïszetmeel
2 soeplepels olijfolie
1 glas visbouillon
2 citroenen
Zout, versgemalen peper

Bereiding van wijtingfilets met polenta van sesam

Breng de wijtingfilets op smaak met peper en zout.
Laat de sesamzaadjes goudbruin bakken in een droge pan en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
Warm de melk op met de sesamolie in een kookpot. Wanneer het kookt giet u de polenta erbij en roer goed. Laat gedurende 6 minuten koken terwijl u roert. Voeg de sesamzaadjes toe en goed mengen.

Leg een stuk aluminiumfolie, doe de polenta erop en bedek met een ander stuk aluminiumfolie. Met een deegrol maakt u deze bereiding ongeveer 2 cm dik. Zet dan koel gedurende 15 minuten.
Doe de visbouillon in een braadpot. Leg de wijtingfilets er naast elkaar in en zet het vuur een beetje hoger. Laat 3 tot 5 minuten stomen. Haal dan de braadpot van het vuur.

Snij de polenta in rechthoeken. Warm een pot op met een goede scheut olijfolie en laat de polentarechthoeken er goed in bakken. Laat ze dan uitlekken op een stuk keukenpapier.
Haal de filets uit de braadpot, leg ze op een schotel. Leg de polenta errond.
Snij de citroen in kwartjes en leg ze op de schotel net voor het serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 27/05/2013 - 16h17
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB