Wijtingfilets met artisjokkenrisotto

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Wijtingfilets met artisjokkenrisotto: Ingrediënten voor 4 personen


1 blik artisjokbodems natuur
50 cl visfumet
1 ui
200 g ronde rijst (Arborio)
2 eetlepels olijfolie
½ glas witte wijn
4 wijtingfilets
2 takjes munt
zout
versgemalen peper

Wijtingfilets met artisjokkenrisotto: Bereiding


Spoel de artisjokbodems onder stromend water en snij ze in vieren of zessen. Zet opzij.
Verwarm de visfumet.
Pel de ui en versnipper hem. Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de ui 5 minuten aan.
Giet de rijst er geleidelijk aan bij en roer goed tot alle korreltjes doorzichtig zijn.
Giet de wijn erbij en wacht tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Giet er dan in verschillende keren 40 cl visfumet bij, wacht tussenin tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Laat ongeveer 15 minuten garen. Doe de artisjokbodems erbij en laat nog eens 3 tot 4 minuten verder garen.
Snij intussen de wijtingfilets in twee of drie stukken en verwijder zorgvuldig de graten. Giet de rest van de visfumet in een steelpan, doe de wijting erbij en blancheer 5 tot 7 minuten.
Hak de muntblaadjes klein.
Doe de risotto met de artisjokken in een warme schotel. Haal met een schuimspaan de stukjes wijting uit de steelpan en leg ze op de rijst. Bestrooi met de munt en geef een paar goede draaien aan de pepermolen. Dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB