Ingrediënten voor 2 personen
Wijtingfilets: 4
Ingevroren sjalotten: 50 g
Ingevroren kampernoelies: 100 g
Margarine met zonnebloemolie: 5 g
Lightroom: 1 pakje
Witte wijn: ½ glas
Kervel: ½ bos
Het recept
Ontgraat de wijtingfilets met een epileertangetje.
Fruit de niet-ontvroren sjalotten en kampernoelies in een pan, in hete margarine. Roer ze goed dooreen tot ze goudbruin zijn. Strooi er peper en zout op.
Voeg vervolgens de witte wijn en de room toe en laat alles koken op een zacht vuurtje tot de saus mooi gebonden is.
Stoom de wijtingfilets of bereid ze in de microgolfoven.
Leg ze op de schotel en giet er de warme saus over. Strooi er kervelblaadjes over.
Wijtingfilets zijn zeer broos: gebruik een spatel om ze op de schotel te leggen. Vallen ze echter toch uiteen, dat is dat zeker geen ramp.