Werelddag van het vroeggeboren kind

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/11/2011 - 13h55
-A +A

Wereldwijd wordt een op de tien kinderen te vroeg geboren. De term vroeggeboorte of prematuriteit betekent dat de baby geboren wordt vóór de 37ste week na het uitblijven van de maandstonden (of vóór de 35ste week van de zwangerschap).

PUB

Prematuriteit of extreme prematuriteit?

Vandaag is het dus Werelddag van het vroeggeboren kind… Men spreekt van vroeggeboorte als de bevalling plaatsvindt vóór de 37ste week na het uitblijven van de maandstonden (de normale zwangerschapsduur is 41 weken, gerekend vanaf het uitblijven van de maandstonden). Er wordt nog een onderscheid gemaakt tussen matige prematuriteit (33 tot 36 weken), extreme prematuriteit (28 tot 32 weken) en heel extreme prematuriteit (vóór de 28ste week). De gevolgen van een vroeggeboorte zijn natuurlijk zwaarder naarmate de kinderen vroeger geboren worden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/11/2011 - 13h55
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Prematuren: helpt lijfelijk contact tegen de pijn? Geüpdatet op 06/05/2008 - 00h00

Kangoeroeën is een methode waarbij het kind tegen het lichaam van een van de ouders aan gedragen wordt en er dus lijfelijk contact is. Kinderen die te vroeg worden geboren en zichzelf niet warm kunnen houden, blijven zo toch op temperatuur. Uit een r...

Meer artikels