• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Tips (0)

Welke verzorgingsproducten tegen huidveroudering met 20, 40 en 60 jaar?

Welke verzorgingsproducten tegen huidveroudering met 20, 40 en 60 jaar?

Onze gezichtshuid is enorm kwetsbaar.

Op elke leeftijd kunnen we met een goede verzorging de effecten van veroudering tegengaan, zoals rimpels, kraaienpootjes, ouderdomsvlekken, verslapping van de huid, een dunnere huid, verlies van glans, enz.

Welke anti-aging producten moet u kiezen rekening houdend met uw leeftijd, rimpels en de staat van uw huid?

De bestaande basisregels moeten aan de concrete situatie worden aangepast (neiging tot rimpels, tot expressierimpels, huidverslapping, pigmentvlekken, te weinig gljaar droge huid, enz.) om in elke levensfase de meest geschikte producten te kiezen.

Welke verzorgingsproducten met 20 jaar?

Met 20 jaar volstaat een hydraterende crème omdat de huid nog veel collageen bevat – en daardoor strak blijft - en zich snel herstelt en vernieuwt. Breng de crème elke ochtend aan en kies ze al naargelang uw type huid (droge, gevoelige, gemengde huid, enz.). Een nachtcrème is overbodig, maar eenmaal tegen de dertig aan kunt u een product voor de oogcontouren gebruiken. De eerste rimpels verschijnen immers in die zone.

De juiste reflex: dit is het moment om goede gewoonten aan te leren, zoals de reiniging van de huid ’s ochtends en ‘s avonds.

 

Welke verzorgingsproducten met 30 jaar?

Eenmaal voorbij de dertig werkt het metabolisme van de cellen geleidelijk aan minder goed. De celvernieuwing en de collageenproductie vertragen. De eerste expressierimpels en de eerste tekenen van uitdroging verschijnen. Voor sommigen zal de hydraterende dagcrème niet meer volstaan. Voor dit type van lichtjes getekende huid is een anti-aging crème voor de "eerste rimpels" perfect geschikt. Gebruik ze ‘s ochtends en ‘s avonds, in een kuur twee keer per jaar (voorjaar en najaar) of continu.

De juiste reflex: vergeet ook niet de crème op uw hals aan te brengen.

 

Artikel gepubliceerd door op 23/04/2013

Bronnen: Nadine Pomarede, « Anti-rides mode d’emploi », Editions Marabout. Nicolas Perricone, « Le programme anti-rides », Uitgeverij Michel Lafon. Catherine de Goursac, « La médecine anti-âge », Uitgeverij Ellebore.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Antirimpelspecial

Vindt u het artikel interessant?
 
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie