Welke luiers kies ik voor mijn kind? Wegwerpluiers, milieuvriendelijke of wasbare luiers?

Welke luiers kies ik voor mijn kind? Wegwerpluiers, milieuvriendelijke of wasbare luiers?De huid van de billetjes van een baby is enorm gevoelig. Ze is dun en doorlaatbaar en neemt veel makkelijker chemische stoffen op dan de huid van volwassenen. Het is dus belangrijk om de juiste luiers te kiezen. Hoe staat het met de traditionele wegwerpluiers, met de milieuvriendelijke wegwerpluiers en met de wasbare luiers?

Wegwerpluiers, milieuvriendelijke of wasbare luiers? Een moeilijke keuze


Iedereen heeft zijn mening en zijn overtuiging, iedereen probeert op zijn manier groen te handelen, ook zonder baby's. De komst van de milieuvriendelijke en de wasbare luiers maakt het soms moeilijk om de zaken klaar te zien. De onderstaande elementen kunnen u bij uw keuze helpen: de kostprijs, de impact op het milieu en op de gezondheid van uw kind.

De impact van de verschillende types luier op de gezondheid van uw kind.


De traditionele wegwerpluiers hebben het ongemak dat de huid van de billetjes van uw baby in contact komt met allerlei chemische producten (gebruikt om de verschillende eigenschappen van de textuur te bekomen, de absorptiegraad, het wegnemen van de geur, enz.). Al deze stoffen zitten niet in milieuvriendelijke wegwerpluiers, waardoor ze natuurlijk beter beschermen tegen irritaties. Bij wasbare luiers kan de huid beter ademen en is er dus minder risico op huiduitslag.

Artikel gepubliceerd door op 22/02/2010

Bronnen: Le petit guide vert des bio-bébés, Association santé environnement France.

Vindt u het artikel interessant?