Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste

Welke haarverzorgingsproducten moet ik gebruiken?

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 23/10/2007 - 00h00
-A +A

Gel, schuim, lak, conditioner: ons haar maakt heel wat mee! Het is ook niet altijd gemakkelijk om je nog een weg te banen tussen de enorme keuze aan haarverzorgingsproducten: wij bieden u een kleine gids voor beginners.

Haarmousse voor natuurlijke krullen

Haarschuim (haarmousse) wordt gebruikt om het haar glad te strijken of om krullend haar beter in model te brengen. Wanneer u uw haar wil gladstrijken, moet u eerst een noot schuim in uw handpalm verwarmen, vervolgens brengt u het product met een grove kam op uw haar aan, nadat u het haar eerst met een handdoek afgedroogd hebt. Daarna brusht u het haar. Gladmakende haarmousse (of haarcrème) omhult de haarschacht en beschermt bovendien de haarvezel tegen de warmte zodat het resultaat van uw brushing langer mooi blijft.
Om mooie krullen te vormen van haar dat natuurlijk krult, gebruikt u best een speciale haarmousse voor krullen op de lengten en op de punten. Verdeel de mousse met de vingers en kneed zelf met de hand uw krullen in een mooie vorm. Wilt u een minder 'gemaakt' resultaat bereiken, breng dan het product aan en laat het gewoon drogen.

 

Haargel voor kort haar

Haargel is vooral interessant voor kort haar, wanneer u de bedoeling hebt het haar in pieken te krijgen of wanneer u een 'vuurwerkeffect' wil verkrijgen. Haargel wordt ook gebruikt om het haar glad te strijken of om weerbarstige lokken in de plooi te krijgen. Naargelang de lengte van het haar, neemt u een nootje gel dat u met de vingers aanbrengt vanaf de wortel door zachtjes te masseren om de gel gelijkmatig te verdelen. Voor een 'piekeffect', moet u na het aanbrengen van de gel elke haarlok meteen afwerken met de haardroger.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 23/10/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hoe krullend haar steil maken? Geüpdatet op 07/08/2007 - 00h00

Krullend haar mag dan wel de bewondering oogsten van wie steil piekjeshaar heeft, zij die krullend haar hebben, weten best hoeveel problemen dat met zich mee kan brengen, vooral wanneer het erom gaat het haar om de een of andere reden te ontkrullen.

Dof haar? Geef het zijn glans terug! Gepubliceerd op 09/01/2012 - 16h25

Een mooi kapsel is een verleidelijke troef, maar soms wordt dat effect tenietgedaan omdat het haar er dof uitziet. Dat is jammer, want enkele eenvoudige kneepjes volstaan al om het weer te doen glanzen.

Dof haar? Geef het zijn glans terug! Gepubliceerd op 30/04/2013 - 13h46

Waarom wordt haar dof? Haarkleuringen, te veel zon, te vaak drogen met de haardroger of gewoonweg voedingstekorten... kunnen het haar dof maken. Volg onze tips en raadgevingen om uw haar zijn glans terug te geven.

Meer artikels