Welke haarverzorgingsproducten moet ik gebruiken?

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 23/10/2007 - 00h00
-A +A

Gel, schuim, lak, conditioner: ons haar maakt heel wat mee! Het is ook niet altijd gemakkelijk om je nog een weg te banen tussen de enorme keuze aan haarverzorgingsproducten: wij bieden u een kleine gids voor beginners.

PUB

Haarmousse voor natuurlijke krullen

Haarschuim (haarmousse) wordt gebruikt om het haar glad te strijken of om krullend haar beter in model te brengen. Wanneer u uw haar wil gladstrijken, moet u eerst een noot schuim in uw handpalm verwarmen, vervolgens brengt u het product met een grove kam op uw haar aan, nadat u het haar eerst met een handdoek afgedroogd hebt. Daarna brusht u het haar. Gladmakende haarmousse (of haarcrème) omhult de haarschacht en beschermt bovendien de haarvezel tegen de warmte zodat het resultaat van uw brushing langer mooi blijft.
Om mooie krullen te vormen van haar dat natuurlijk krult, gebruikt u best een speciale haarmousse voor krullen op de lengten en op de punten. Verdeel de mousse met de vingers en kneed zelf met de hand uw krullen in een mooie vorm. Wilt u een minder 'gemaakt' resultaat bereiken, breng dan het product aan en laat het gewoon drogen.

 

Haargel voor kort haar

Haargel is vooral interessant voor kort haar, wanneer u de bedoeling hebt het haar in pieken te krijgen of wanneer u een 'vuurwerkeffect' wil verkrijgen. Haargel wordt ook gebruikt om het haar glad te strijken of om weerbarstige lokken in de plooi te krijgen. Naargelang de lengte van het haar, neemt u een nootje gel dat u met de vingers aanbrengt vanaf de wortel door zachtjes te masseren om de gel gelijkmatig te verdelen. Voor een 'piekeffect', moet u na het aanbrengen van de gel elke haarlok meteen afwerken met de haardroger.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 23/10/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hoe krullend haar steil maken? Geüpdatet op 07/08/2007 - 00h00

Krullend haar mag dan wel de bewondering oogsten van wie steil piekjeshaar heeft, zij die krullend haar hebben, weten best hoeveel problemen dat met zich mee kan brengen, vooral wanneer het erom gaat het haar om de een of andere reden te ontkrullen.

Voor wondermooie wimpers Geüpdatet op 18/09/2007 - 00h00

Er is bijna niets verleidelijker dan een oogopslag met sierlijk gekrulde wimpers. Zijn uw wimpers dun, stijf of schaars dan hoeft u nog niet te denken dat dat niets voor u is: er zijn doeltreffende technieken om wimpers mooier te maken.

Ook ons haar wordt ouder. Hoe verzorgen we het? Geüpdatet op 19/05/2015 - 11h53

Net als onze huid verandert ook ons haar als we ouder worden. De haarproducten die we gebruikten toen we twintig waren, zijn dan vaak niet meer geschikt. Hoe moeten we ons haar verzorgen als het ouder wordt ?

Broos, brekend en dof haar: wat doe ik eraan? Geüpdatet op 17/10/2014 - 12h50

Ze breken makkelijk, zijn broos en dof, enz. Loopt u er in dit stralende herfstweer ook met futloos haar bij? Dan is er voor u goed nieuws, want er zijn nog andere oplossingen dan naar de kapper te gaan en uw haar te laten knippen. Hieronder vindt u...

Meer artikels