• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  6 mening
 • Getuigenissen (0)

Welk menu kiezen voor de feesten?

Welk menu kiezen voor de feesten?

Sommige mensen zijn al bezig met de voorbereiding van de feesten of zijn op zoek naar originele menu's om hun gasten te verrassen.

In sommige winkels lijkt het ook alsof het al Kerstmis is. Hieronder vindt u enkele nuttige tips om de feestdagen zowel prettig als gezond door te komen...

Welk aperitief om te feesten tijdens Kerst en Nieuwjaar?

Het aperitief scherpt de honger, maar het mag die niet stillen...

En het verdient wel wat beters dan de eeuwige chips, nootjes en worstjes. Ze zijn zeer vet en zeer zout en doen ons alleen maar meer dorst krijgen! Waarom niet het nuttige aan het aangename paren en kleine sneetjes notenbrood of blini's beleggen met kwark en radijsjes, zalm, heilbot of gerookte forel, met tapenade van olijven of tomaten, of zelfs wat foie gras of kaviaar?

U kunt ook kiezen voor gazpacho, rauwe groenten, brochettes van tomaat/mozzarella, meloen/jam... Durf gerust van de platgetreden paden af te gaan en serveer eens miniquichen of minipizza's van groenten.

Hoe kiest u de juiste drank?

Serveer voor het aperitief liever cocktails zonder alcohol, op basis van 'vruchtensap maison', of waarom geen tomatensap of een ander groentesap? Die zijn erg verfrissend.

Let erop dat u niet het ene dienblad na het andere aanvoert en hou het volume beperkt, zodat er nog wat " plaats " over is voor de rest.

U vindt dat alcohol nu eenmaal hoort op een feest? Ga dan eerder voor een glas champagne of een droge schuimwijn of een glas goede wijn (hoe duurder of hoe beter de kwaliteit, hoe meer hij het gehemelte streelt). Dan loopt u niet het risico dat u al onderdoorgaat na een paar glazen aperitief op basis van suiker en alcohol.

En serveer tussen twee glazen wijn in ook ruim water...

Bijgewerkt door Nicolas Rousseau, diëtist-voedingsdeskundige op 11/12/2012
Origineel artikel geschreven door op 21/11/2006

Vindt u het artikel interessant?