• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Welk is het nut van seksueel genot?

Welk is het nut van seksueel genot?

Seksueel genot is niet zomaar een geschenk uit de hemel. Het heeft zijn bestaansredenen, zowel fysiek als psychologisch. Ontdek alle redenen waarom wij recht hebben op genot...

Iedereen houdt ervan de liefde te bedrijven omdat genot ermee gepaard gaat!

Het natuurlijke doel van vrijen is de voortplanting, die essentieel is voor het in stand houden van de menselijke soort.

De gedachte aan het genot dat ons wacht, kan ons verblinden en ons soms ondoordachte risico's doen nemen, zoals het condoom of andere contraceptie vergeten, of de onverenigbaarheden met de partner en de verschillende levensdoelen uit het oog doen verliezen.

Het genot zet ons ertoe aan een kind te verwekken en het zet ons er eveneens toe aan te herbeginnen. Alles wat aangenaam en noodzakelijk is, doen we opnieuw: eten, drinken, andere mensen ontmoeten, de liefde bedrijven, enz. De zin om opnieuw te doen wat aangenaam is, wordt op gang gebracht door dopamine, een scheikundige stof in de hersenen.

Zelfbevestiging... dankzij genot

Seksueel genot ervaren en geven is zich bevestigen als man of vrouw. Een bewijs daarvan is het feit dat mensen met een leeg of ontgoochelend seksueel leven dikwijls beweren zich niet ten volle man of vrouw te voelen. Ze missen iets belangrijks. De partner is een spiegel die onze seksuele identiteit, ons vermogen om te verleiden en om bemind te worden, bevestigt.

Bijgewerkt door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 06/03/2012
Origineel artikel geschreven door op 08/01/2008

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten