• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  3 mening
 • Commentaren (0)

Weg met de onzuiverheden van de huid

Weg met de onzuiverheden van de huidZodra zij volwassen zijn, zijn sommige vrouwen, zowel zij die tijdens de puberteit last hadden van acne als de anderen, gevoelig voor onzuiverheden die schadelijk zijn voor de kwaliteit en het uitzicht van de opperhuid: verwijde poriën, roodheid, glimmende zones, onregelmatig reliëf... Deze onzuiverheden zijn niet alleen onesthetisch, zij worden soms ook beschouwd als een aantasting van de vrouwelijkheid en de volwassenheid.

Acne is een veelvoorkomende aandoening, die vaak onverbrekelijk verbonden is met de puberteit. Er zijn nochtans ook heel wat vrouwen van 20, 30 of 40 jaar die gevoelig zijn voor hardnekkige onzuiverheden van de huid. Deze onzuiverheden, die door wetenschappers ingedeeld worden als "fysiologische acne", treffen alle huidtypes (vette huid, gemengde huid, normale huid en zelfs droge huid), zijn weinig of niet ontstekingsgevoelig en zijn niet herkenbaar aan één, maar aan verschillende duidelijke symptomen.

De 5 symptomen

De onzuiverheden worden op het gezicht zichtbaar onder invloed van stress of vermoeidheid, of tijdens de maandstonden, en dat vertaalt zich in een blinkende en verdikte huid, een bleke gelaatskleur, verwijde poriën, het verschijnen van mee-eters en van microcysten, de aanwezigheid van papels en puistjes ten gevolge van de verspreiding van sommige bacteriën in de microcysten.

De huid in alle staten

Dermatologen geven verschillende redenen aan om de oorsprong van deze onzuiverheden van de huid te verklaren. Wetenschappelijk gezien, komen deze redenen allemaal neer op een desorganisatie van de huid!
De talrijke onderzoeken uitgevoerd door de laboratoria in samenwerking met wetenschappers tonen aan dat deze onzuiverheden veroorzaakt worden door een tweetal bijzondere factoren. Ten eerste, een onregelmatige talgproductie waardoor de poriën gaan verstoppen. Wanneer dit proces niet homogeen gebeurt over alle delen van het gezicht, heeft dat een invloed op het kwalitatieve uitzicht van de huid. Ten tweede, een dyskeratose waardoor de vernieuwing van de cellen niet gebeurt zoals het hoort. De cellen in de poriewand vervellen te vlug of schilferen integendeel slechts met moeite af zodat de porie geleidelijk aan verstopt. De porie is dan verstopt door een opeenstapeling van afgestorven cellen en dat verhindert dan weer de talg om af te vloeien. Het gebruik van producten tegen acne lijkt meestal toch niet de ideale oplossing te zijn. Een behandeling tegen acne is inderdaad veel te zwaar of veel te agressief voor dit huidtype.

Artikel gepubliceerd door op 08/05/2007

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten