• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Tips (0)

Weet u hoe u zich het best voorbereidt op de zomer?

Weet u hoe u zich het best voorbereidt op de zomer?

De zomer is er al en ook de lang verwachte vakantie komt dichterbij. Vergal uw zomer niet door fouten te maken met voeding, blootstelling aan UV-straling, anticonceptie, preventie van seksueel overdraagbare ziektes, enz. Test u en kijk of u alles doet wat nodig is voor een geslaagde zomer!

Ik eet meer melkproducten om mijn huid voor te bereiden op de zon.

Slecht idee.

U moet vooral groenten en fruit eten, in de eerste plaats rode of oranjekleurige (wortelen, tomaten, abrikozen, pompoen, enz.). Die bevatten veel bètacaroteen, een antioxidant dat uw huid helpt bruinen en haar zo beschermt tegen de zon.

 

Ik volg twee weken lang een streng en beperkend expressdieet.

Slecht idee.

Breng vanaf nu weer meer evenwicht in uw voeding, dat wil zeggen dat u minder vette, gezoete en industriële producten moet eten en meer groenten en fruit, volle granen, vis, enz. U zult niet op slag kilo’s kwijtraken, maar u zult ook niet bijkomen en tegen het eind van de zomer misschien wel vermageren, en dat zonder dat u honger lijdt of gefrustreerd bent!

Strenge en beperkende diëten zijn trouwens schadelijk voor de gezondheid, om nog maar te zwijgen van het dreigende jojo-effect. Dan komen de kilo’s er weer snel bij zo gauw u uw inspanningen stopzet.

 

Artikel gepubliceerd door op 25/06/2012

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten