• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

Weer aan de slag na de vakantie: welke sport kies ik?

Weer aan de slag na de vakantie: welke sport kies ik?

We moeten allemaal meer bewegen, minstens het equivalent van 30 minuten actief stappen per dag, maar als het kan meer. Lichaamsbeweging is namelijk een van de belangrijkste waarborgen voor  onze gezondheid, onze conditie en onze levensduur. 

Kies de sport die voor u past en  waar u plezier aan hebt, want regelmaat is een absolute must. En durf gerust ook eens nieuwe sporten te verkennen!

Sporten: welke te kiezen na de vakantie?

Joggen,  turnen, cardiotraining, zwemmen, dansen, fietsen, tennis, tafeltennis, maar ook judo, karate, squash, schermen, yoga... de lijst van sporten is lang, heel lang, en u kunt ook een originelere sport kiezen, zoals nordic walking (almaar meer mensen kiezen ervoor), rollerskaten, badminton…

Het belangrijkste is dat u begint met een sportactiviteit die u bevalt en die u makkelijk in uw tijdsbesteding kunt inpassen. Want nog eens: wat telt is regelmaat. Dus niet zomaar om de haverklap een sessie overslaan omdat er iets tussenkomt of er in de loop van het jaar mee kappen.

 

Nordic walking

Nordic walking komt uit Scandinavië en wordt nu ook in onze contreien almaar vaker beoefend. Het gebruik van wandelstokken heeft als grote voordeel dat naast de onderste ledematen ook het bovenlichaam, de armen,  de borst, schouders en hals moeten werken. Het is daardoor een erg complete sport.

U vindt er alles over op: http://www.nfcb.be/nfc_belgiquenl.html

 

Bijgewerkt door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 24/08/2012
Origineel artikel geschreven door op 22/08/2011

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Fit terug aan de slag

Vindt u het artikel interessant?