• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

Water als jeugdelixir

Water als jeugdelixir

Water, alleen maar water... Ons lichaam heeft een grote behoefte aan water. Terecht trouwens: ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Voor een optimale werking van onze organen, moeten we ons lichaam dagelijks en in voldoende mate hydrateren. Daarbij doen we er goed aan natuurlijk water te verkiezen boven andere dranken...

Waarom water drinken?

Water is de enige onmisbare drank. Ons lichaam bestaat voor 60 tot 70% uit water. Dat water wordt door onze cellen gebruikt en door het vochtverlies (urine, zweet en elke andere afscheiding...), moet de voorraad water constant aangevuld worden. We moeten dus elke dag veel vocht opnemen. We mogen zeker niet vergeten dat uitdroging van het lichaam dodelijk kan zijn.
Water is nodig om het lichaam te draineren en te zuiveren van toxines, om het uitscheidingsproces van de nieren te vergemakkelijken, om de darmtransit te bevorderen, om te herstellen na een inspanning, om te vechten tegen de vermoeidheid, enz.
Water voorziet ook ruim in onze behoefte aan mineralen. Een voorbeeld: 1 liter kraantjeswater levert 15 tot 25% van onze dagelijkse behoefte aan calcium!

Hoeveel water moet u drinken?

Tot niet zolang geleden, werd aanbevolen om dagelijks minstens 1,5 liter water te drinken. Tegenwoordig gaat men er eerder van uit dat men moet drinken wanneer men dorst heeft. Het is uiteraard belangrijk meer te drinken na een fysieke inspanning en wanneer het warm is.

Artikel gepubliceerd door op 10/01/2011

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten