• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Wat zijn de symptomen van baarmoederslijmvlieskanker?

Wat zijn de symptomen van baarmoederslijmvlieskanker?Baarmoederslijmvlieskanker is een veel voorkomende kanker. Vrouwen die ermee worden geconfronteerd, hebben gelukkig twee aspecten die in hun voordeel spelen 1) Baarmoederslijmvlieskanker veroorzaakt al heel vroeg symptomen die als waarschuwingssignaal kunnen dienen; 2) De kanker evolueert heel traag. De diagnose wordt bijgevolg vaak vroegtijdig gesteld, waardoor ook de genezingskansen van vrouwen met baarmoederslijmvlieskanker heel hoog liggen. Maar wat zijn dan precies de symptomen van baarmoederslijmvlieskanker?

De symptomen van baarmoederslijmvlieskanker


Het opvallendste symptoom van baarmoederslijmvlieskanker zijn bloedingen tussen de menstruatie of na de menopauze. In het begin is het bloed helder van kleur, maar geleidelijk aan wordt het donkerder.
Dit symptoom is weliswaar soms moeilijk op te sporen als het aan het begin van de menopauze optreedt, want onregelmatige bloedingen zijn net typisch voor deze periode.

Welke symptomen gaan nog gepaard met baarmoederslijmvlieskanker?


De menstruatie duurt langer dan normaal bij vrouwen die nog menstrueren.
Een witte of rozige vaginale afscheiding.
Pijn in de bekkenbodem, in de onderbuik dus.
Krampen in de bekkenbodem en soms ook een druk op de bekkenbodem.
Pijn bij het plassen.
Pijn bij het vrijen.
Sommige vrouwen vallen ook af.

Veel van deze symptomen zijn niet alleen typisch voor baarmoederslijmvlieskanker, maar kunnen ook wijzen op een gynaecologisch probleem. Ga dus altijd naar de arts voor een onderzoek. Die zal de precieze oorzaken van de symptomen achterhalen.

Artikel gepubliceerd door op 30/11/2009

Bronnen: Manuel Merck, uitgeverij Larousse.

Vindt u het artikel interessant?