• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  38 mening
 • Getuigenissen (0)

Wat zijn de eerste echte tekenen van de ziekte van Alzheimer?

Wat zijn de eerste echte tekenen van de ziekte van Alzheimer?

Iets vergeten overkomt iedereen wel eens, dat betekent nog niet dat we de ziekte van Alzheimer hebben. Maar wat zijn de tekenen en symptomen die ons wel moeten waarschuwen en kunnen wijzen op de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer wordt aangekondigd door een geheel van tekenen en symptomen

Geheugenstoornissen zijn het opvallendste en bekendste symptoom van de ziekte van Alzheimer. Maar het is vooral een geheel van tekenen dat ons moet waarschuwen en op het spoor van deze degeneratieve hersenziekte moet zetten. Naast geheugenverlies treden er bijvoorbeeld ook stoornissen in het oordeelsvermogen, het denken, het gedrag en de stemming op.

 

Problemen van het kortetermijngeheugen

Het zijn vooral recente gebeurtenissen en recente informatie die makkelijk verdwijnen. Afspraken en telefoonnummers zijn de klassiekers die vaak vergeten worden, maar ook de plek waar de sleutels liggen, het bezoekje aan de buren of het vakantieverblijf van de kinderen verdwijnen vaak uit het geheugen. Daarom worden vaak telkens opnieuw dezelfde vragen gesteld. En dat is erg voor de persoon in kwestie, want zijn gesprekspartners merken die tekortkoming op. Oude herinneringen blijven dan weer wel goed bewaard.

 

Bijgewerkt door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 09/12/2014
Origineel artikel geschreven door op 24/04/2012

Bronnen: France Alzheimer.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Alzheimer opsporen

Vindt u het artikel interessant?