Wat weet u over het lekkere eten met de feesten?

De eindejaarsfeesten komen eraan, dat wordt weer smullen van heel wat lekkere schotels: foie gras, zalm, oesters, kreeft, garnalen, haantje, slakken, chocolade enz.

Maar wat weet u over de voedingswaarde en –kwaliteit van deze feestelijke producten?

PUB
  • Question 1 sur 10Kreukels en wulken zijn zeevruchten met het hoogste gehalte aan magnesium.
  • Question 2 sur 10Slakken bevatten niets aan vitamines.
  • Question 3 sur 10Zeevruchten (schaal- en schelpdieren) bevatten heel weinig vetten.
  • Question 4 sur 10Foie gras is een verboden vrucht.
  • Question 5 sur 10Pralines en andere chocolade snoepwaren bevatten meer calorieën dan gewone chocolade.
  • Question 6 sur 10Oesters zijn een afrodisiacum.
  • Question 7 sur 10Zalm is te vet.
  • Question 8 sur 10Kaviaar bevat interessante voedingsstoffen.
  • Question 9 sur 10Chocolade is gezond.
  • Question 10 sur 10De cholesterol van schaaldieren zit alleen in de kop.
Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 17/12/2012 - 14h50 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/12/2016 - 19h07

TableCiqual 2012, Anses.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Leve al het lekkers tijdens de feesten! Gepubliceerd op 17/12/2012 - 13h44

De eindejaarsfeesten en bijhorende maaltijden hoeven geen aanslag te plegen op onze gezondheid. De traditionele feestproducten zitten in feite boordevol goede voedingsstoffen. Ganzenlever, zeevruchten, zalm, kaviaar, chocolade ... Ontdek hun positiev...

Dieet: hoe de feestdagen goed doorkomen? Gepubliceerd op 04/12/2012 - 12h03

Het is onmogelijk te ontsnappen aan "overladen" eindejaarsmenu's. We moeten dus goed opletten en proberen de feestperiode door te komen zonder "levercrisis", "kater" of een gewichtstoename (van 3 kg). De "klassiekers" zijn zo slecht nog niet! Met een...

Op het menu: foie gras Gepubliceerd op 17/12/2012 - 17h44

De naam " foie gras " is angstaanjagend. Het nuttigen ervan roept vaak schuldgevoelens op. Ten onrechte, want de lipiden in eendenlever hebben nagenoeg dezelfde samenstelling als de lipiden in olijfolie, waarvan de weldaden voortdurend worden opgehem...

Foie gras en magret: kunt u er zonder gevaar van eten? Geüpdatet op 23/12/2016 - 14h57

De vogelgriep heeft onlangs in Frankrijk toegeslagen. Meerdere kwekerijen zijn besmet. Duizenden eenden die om hun foie gras werden gekweekt, zijn geslacht. België blijft voorlopig van de vogelgriep gespaard, maar we zijn een land van import. Toch wi...

Meer artikels