• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Wat weet u over hepatitis?

Wat weet u over hepatitis?De helft van mensen besmet met hepatitis weet het zelfs niet en krijgt bijgevolg geen behandeling, maar ook geen raadgevingen om het risico op overdracht van het virus te beperken. Hoe zit het eigenlijk met uw kennis van de diverse soorten hepatitis, die leverziekten die zeer gemakkelijk opgespoord en doeltreffend behandeld kunnen worden?

1) Bij de behandeling van hepatitis hoort een chirurgische ingreep.

Fout.
De behandeling bestaat uit het nemen van medicijnen die tegenwoordig zeer doeltreffend zijn. Een chirurgische ingreep is in zeldzame gevallen nodig, bijvoorbeeld bij ernstige verwikkelingen zoals leverkanker, waarbij een deel van de lever moet weggenomen worden. Soms blijkt zelfs een levertransplantatie noodzakelijk.

2) Hepatitis is een ziekte van de arme landen.

Fout.
Hoewel hepatitis meer in Afrika en Azië voorkomt dan in Europa en in de Verenigde Staten, toch vormen hepatitis B en C in Frankrijk en in de westerse landen een echt gezondheidsprobleem, met onder andere 700.000 besmette Fransen, waarvan de helft helaas nog niet eens weet dat zij het hepatitisvirus heeft opgelopen. Deze mensen worden bijgevolg niet behandeld en lopen het risico het virus over te dragen.

Artikel gepubliceerd door op 21/01/2008

Bronnen: Persdossier, 3e Journée nationale hépatites, Fédération nationale des Pôles de référence et Réseaux Hépatites (FPRH), januari 2008.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden