• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  16 mening
 • Commentaren (0)

Wat is een stevige erectie?

Wat is een stevige erectie?

De meeste heteroseksuele mannen hebben nog nooit hun erectie vergeleken met die van een andere man. Vandaar dat elke man nooit een objectieve, maar altijd een heel persoonlijke kijk heeft op zijn erectie.

Dr. Desvaux (Cochin-ziekenhuis in Parijs) geeft tekst en uitleg: "Af en toe krijg ik een jongere man op consult die me zegt dat hij nog nooit een bevredigende erectie heeft gehad in zijn leven. Waarop ik hem een intracaverneuze injectie toedien (injectie met een product dat een volledig mechanische erectie teweegbrengt) en ik een stevige erectie zie verschijnen. Op dat ogenblik zegt de patiënt me: 'Ziet u, dokter, bij mij is het net eender, mijn penis is nooit volmaakt hard.' Veel mannen beelden zich namelijk in dat een erectie altijd even hard is als beton! Waarop ik hun uitleg dat de penis een zacht weefsel is dat nooit zo hard kan worden als een stalen staaf, ook niet als het zich vult met bloed!"

"Af en toe krijg ik ook te maken met de tegenovergestelde situatie: patiënten met echte erectiestoornissen die na een injectie een erectie krijgen die je nauwelijks behoorlijk kunt noemen. Waarna ze glimlachend antwoorden: 'Prachtig, dokter, als ik bij mijn partner zo'n goede erectie kan krijgen, hebt u een mirakel verricht…' "

De kwaliteit van een erectie is net als de kwaliteit van ons seksleven grotendeels subjectief. Elke man vergelijkt zijn eigen erectie met wat hij als de ideale erectie beschouwt. Als hij de lat te hoog legt, dreigt hij nooit tevreden te zijn en zichzelf nodeloos het leven zuur te maken! Vandaar dat we er nogmaals op drukken: bij seks is niet het mechanische aspect het belangrijkste, maar genot geven en krijgen… ook al is het uiteraard mooi meegenomen als alles nog goed werkt!

Bijgewerkt door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 04/11/2011
Origineel artikel geschreven door op 09/11/2004

Vindt u het artikel interessant?