• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Wat eten de Belgen? Deel twee

Wat eten de Belgen? Deel tweeUit een recente enquête blijkt dat het niet zo goed gesteld is met de eetgewoonten van de Belg. Vorige week legden we het eerste deel van de resultaten voor. Vandaag het vervolg.

De Belg drinkt...

Volwassenen zouden ongeveer anderhalve liter water per dag moeten drinken. Amper 26,2 % van de bevolking haalt dat cijfer. De vrouwen drinken meer mineraal water dan de mannen.Het regelmatige verbruik van frisdranken ligt het hoogst bij de groep van 15- tot 18-jarigen (75 % drinkt één blikje per dag) en daalt met de leeftijd. Het regelmatige verbruik van alcoholische dranken ligt veel lager bij de vrouwen dan bij de mannen. De Vlamingen drinken minder wijn dan de Brusselaars en de Walen. De grootste bierdrinkers zijn te vinden in de groep van mensen met overgewicht (188,5 ml/dag).

Graanproducten niet populair

Amper 20,7 % van de ondervraagden haalt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 175 gram brood, beschuit of granen. De jongste groep (15 tot 18 jaar) eet meer granen, terwijl de groep van 19 tot 59 jaar en die van 60 tot 74 jaar meer brood eet. De Belg is een aardappeleter: hij eet er gemiddeld 306,6 gram per dag.Deegwaren en rijst zijn vooral in trek bij de twee jongste groepen (15 tot 18 jaar en 19 tot 59 jaar). Het verbruik van aardappelen en producten op basis van aardappelen (puree, frieten,…) stijgt met de leeftijd.

Artikel gepubliceerd door op 02/05/2006

Bronnen: www.mijnvoedingsplan.be http://www.iph.fgov.be/epidemio/epinl/foodnl/table04.htm

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten