• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  24 mening
 • Getuigenissen (0)

Wat eet ik het best als ik moe ben?

Wat eet ik het best als ik moe ben?

De dagen worden almaar korter en grijzer. U raakt ’s ochtends niet uit bed. U sleept zich door de dag, zit urenlang voor de buis of in de bioscoop. Kortom, u bent moe, u zit erdoor. Wat kunt u eten om u op te kikkeren en de vermoeidheid te overwinnen?

Citrusvruchten en kiwi’s

In deze groepen van fruit zit veel vitamine C en het is er nu volop het seizoen van.

Eindig een maaltijd dus met een sinaasappel of een kiwi.  En begin de maaltijd met een pompelmoes, verwerkt in een tartaar met zalm of dorade bijvoorbeeld.

Maak in de blender een voorraad smoothies klaar met enkele pompelmoezen, sinaasappelen, kiwi’s maar ook aardbeien, frambozen (allebei diepgevroren natuurlijk). Al deze vruchten bevatten veel vitamine C. Vries de porties in.  Zo hebt u er altijd bij de hand.

Gebruik volop citroen- of limoensap in uw gerechten. Niet alleen in salades, maar ook op uw vis,  vlees en groenten.

En neem eventueel vitamine C als voedingssupplement. Het kan zeker geen kwaad!

 

Kool

Als het om groenten gaat, zit de natuur goed ineen. Op dit moment is het seizoen van kolen volop bezig, alle soorten, en ook die bevatten veel vitamine C. In kolen zitten ook minerale zouten en weldoende antioxidanten.

Broccoli bijvoorbeeld bulkt ervan, profiteer er dus van! Kook of stoom hem al dente zodat hij zo min mogelijk voedingsstoffen verliest. Geef hem als groente bij vis, vlees of gevogelte. Broccoli gaat ook heel goed in pasta en risotto. Of maak er eens soep van, gecombineerd met spinazie (zit ook boordevol vitamine C en mineralen).

En wat dacht u van een slaatje van fijn geraspte rode kool of savooi als voorafje? Probeer het eens, het is best lekker. Als u het niet ziet zitten om het zelf te maken of ‘s middags op het werk eet, vindt u het vast ook bij een traiteur.

Voor het hoofdmaal vindt u een brede keuze aan recepten op e-gezondheid.be: http://recept.e-gezondheid.be/kool.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 03/02/2016
Origineel artikel geschreven door op 05/12/2011

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Wat eet ik deze herfst?

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten