• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Getuigenissen (0)

Wat doet een diëtist?

Wat doet een diëtist?

Een diëtiste of diëtist heeft een diploma in de voedings- en dieetkunde en speelt een cruciale rol in het verwerven van gezonde eetgewoonten. Wat is hun rol precies? Hoe gaan ze te werk? Met welke patiënten werken ze? Een korte kennismaking.

De diëtiste, de voedselspecialiste

De diëtiste (of diëtist natuurlijk) is een gezondheidswerker die gespecialiseerd is in voeding. Hun taak is om de patiënt te helpen een aangepast dieet te volgen dat zijn gezondheidstoestand moet verbeteren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, raadplegen mensen een diëtiste niet alleen om af te vallen. Er zijn tal van redenen waarom diëtisten geraadpleegd worden: allergieën en voedselintolerantie, diabetes, voeding voor sporters, zwangerschap, beter voedingsevenwicht, cholesterol, stoppen met roken, spijsverteringsproblemen, enz.

De erg uiteenlopende functies van een diëtiste

Diëtisten houden niet alleen raadplegingen in een ziekenhuis of hun privépraktijk. Door hun grondige kennis van voeding en de samenstelling van levensmiddelen kunnen ze hun beroep ook in tal van andere domeinen uitoefenen:

  • beheer en aanpak van groepsmaaltijden
  • landbouw- en voedingsindustrie
  • voedingsadvies
  • communicatie rond voeding (educatief materiaal, sensibiliseringscampagnes, enz.)
  • voedingshygiëne
  • opstellen van normen voor de overheid

Artikel gepubliceerd door op 08/04/2015

Bronnen: Met dank aan Fabienne de Gorter, diëtiste, Cliniques universitaires Saint-Luc

Vindt u het artikel interessant?