Warme oesters op Normandische wijze

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 23/02/2015 - 12h52
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

20 oesters nr 3
1/4 camembert (van Caen als u dit kunt vinden)
30 g zurkel of zuring zonder steeltjes
20 g scheuten van witte dovenetel
100 g zure room
1 koffielepel Pomeau de Normandie
30 g Normandische boter
versgemalen peper

(Recept van Michel Bruneau, la Bourride in Caen)

Bereiding van de warme oesters op Normandische wijze

Open de oesters en bewaar het vocht.

Stoof in een stoofpot de gehakte zurkel en dovenetel gedurende 5 minuten met de boter. Voeg de Pomeau toe samen met het vocht van de oesters en de in grote stukken gesneden camembert.

Voeg na 3 minutes de zure room toe en laat nog 3 à 5 minuten op een zacht vuurtje stoven. Voeg peper toe.

Dresseer de oesters op het bord. Overgiet ze met de mengeling en gratineer ze kort onder de gril.

Als u geen dovenetel vindt, gebruik dan 50g zurkel. Cider kan de Pomeau de Normandie vervangen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/02/2015 - 12h52
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB