• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  13 mening
 • Getuigenissen (0)

Wanneer uw seksleven verandert met de leeftijd ...

Wanneer uw seksleven verandert met de leeftijd ...

Ouder worden heeft een invloed op het seksleven. Maar anders dan wat we soms denken, komt die invloed niet alleen van de menopauze… Ook mannen ontsnappen er niet aan! Een overzicht van wat er met de jaren allemaal in ons liefdesleven verandert.

Ouder worden en seks: de rol van het hart- en bloedvatenstelsel

De mechanismen die bij het vrijen een rol spelen – erectie van de penis, uitzetten en vochtig worden van de vagina, enz. – hangen nauw samen met de bloedsomloop. Die doet onder invloed van bepaalde prikkels de bewuste zone opzwellen waardoor we geslachtelijke gemeenschap kunnen hebben. Maar ook onze bloedvaten zijn onderhevig aan veroudering. Met de jaren worden ze almaar minder soepel en veranderen ze minder vlot van vorm, waardoor het hele mechanische vertraagt en moeizamer verloopt. Dat is zeker zo als de toestand van ons hart en onze bloedvaten niet optimaal is…

 

Ouder worden en seks: de rol van de hormonen

De menopauze heeft een enorm effect op het liefdesleven van de vrouw. Het  vochtig worden gaat niet meer vanzelf en veel vrouwen krijgen last van vaginale droogte, soms zelfs buiten het geslachtsverkeer. Maar niet alleen bij vrouwen vermindert de hormoonproductie met de jaren. Bij mannen kan de daling van het testosteron ook een impact hebben op het liefdesleven. Zo vermindert de libido vaak met de jaren.

 

Artikel gepubliceerd door op 09/01/2012

Bronnen: Petit Larousse de la sexualité, onder leiding van dr. Sylvain Mimoun, uitg. Larousse.

Vindt u het artikel interessant?