Wafels met mousse van peren

Recept aangemaakt op 01/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/03/2016 - 17h06
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

500 g wafelbeslag
2 gelatineblaadjes
4 peren
1 ei
300 g kwark
2 eetlepels suiker

Bereiding van Wafels met mousse van peren

Zet de gelatineblaadjes te week in een kom met water.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en mix het vruchtvlees. Doe het in een steelpan.
Scheid de eierdooier en het eiwit. Hou het eiwit apart en doe de dooier bij de perenpuree. Doe er ook een derde van de kwark bij.
Warm op onder voortdurend roeren. Knijp de gelatineblaadjes uit tussen uw vingers, doe ze bij de crème als die net warm is en roer tot alle gelatine is opgelost.
Haal de pan van het vuur. Klop de rest van de kwark goed los en werk die samen met de suiker onder de crème.
Klop het eiwit stijf en werk het voorzichtig onder de crème.
Laat de perenmousse 2 tot 3 uur in de pan afkoelen in de koelkast.
Maak het wafelbeslag met het oranjebloesemwater.
Zet uw wafelijzer op en vet het lichtjes in. Giet een kleine pollepel van het deeg erin, bak de eerste wafel en ga zo voort.
Leg systematisch op elke wafel wat van de perenmousse.
U kunt de wafels op elkaar stapelen of ze gewoon naast elkaar op een schotel leggen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/03/2016 - 17h06
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB