Wafeldeeg

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 20/02/2012 - 11h46
-A +A
Soort :
desserts
Ingrediënten :

5 cl vloeibare room
20 cl halfvolle melk
30 gr boter
3 gr zout
75 gr bloem
3 eieren
5 cl water
PUB

Bereiding van wafeldeeg

Doe de room en de helft van de melk in een pan, laat het koken, en giet het daarna in een kom en laat afkoelen.

Doe de boter in kleine stukjes.
Spoel de pan en doe de rest van de melk erin.
Voeg zout toe en breng aan de kook. Giet de bloem er dan al roerend bij en voeg ook de boter toe. Het deeg gedurende 2 à 3 minuten kloppen met een spatel zonder te stoppen.

Doe deze mengeling in een kom. Doe de eieren er een na een in, dan de room en tenslotte de gekookte melk. Voeg dan het water erbij en roer tot het goed geabsorbeerd is.
Laat het wafeldeeg rusten tot het goed afgekoeld is.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 20/02/2012 - 11h46
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB