Vragen en antwoorden over orthodontie bij volwassenen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 22/03/2011 - 10h22
-A +A

Wilt u mooiere tanden? Bent u de kleinere of grotere onvolmaaktheden in uw gebit beu? Orthodontie kan u helpen. Orthodontische behandelingen hebben mooie resultaten en almaar meer volwassenen wagen zich eraan en dragen zonder enig complex beugels of andere orthodontische accessoires!

PUB

Is er een leeftijdsgrens om een tandheelkundige behandeling te ondergaan?

Er is geen plafond voor dit type behandelingen. Orthodontie kan op elke leeftijd. Doorgaans gebeurt het wel in de kindertijd en de puberteit, maar orthodontie kan dus ook op volwassen leeftijd. Almaar meer volwassenen raadplegen nu ook een orthodontist. Meestal is dat om de stand van de tanden te verbeteren, maar met orthodontie kunt u ook een foute stand van de kaken laten corrigeren.

 

Welke types van orthodontische apparaten bestaan er voor volwassenen?

De keuze van het apparaat hangt niet af van de leeftijd, maar wel van de uit te voeren correctie. Een te rechte kaak, te grote afstanden tussen de tanden of een slechte stand van de tanden worden behandeld met een vals gehemelte of met beugels, soms ook met een zogeheten opbeetplaat. In de praktijk komen de meeste volwassenen in aanmerking voor een beugel, al is dat niet systematisch.

 

Moet ik vooraf naar de tandarts?

Het is niet nodig om eerst naar de tandarts te gaan. Uw tandarts kan eventueel wel een behandeling voorstellen  of u naar een orthodontist doorverwijzen.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 22/03/2011 - 10h22

Fédération française d’orthodontie, www.orthodontie-ffo.org.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Nieuws uit de wereld van de orthodontie Gepubliceerd op 20/08/2012 - 09h10

Onze tanden worden almaar mooier en ze staan ook almaar mooier opgelijnd en dat is allemaal dankzij de orthodontie . Er is continu vooruitgang in dit vakgebied en vandaag vinden we het zelfs normaal dat tieners en jonge volwassenen nagenoeg perfecte...

Orthodontie? Opgelet voor tandhygiëne! Geüpdatet op 14/10/2008 - 00h00

Een goede mond- en tandhygiëne is op elke leeftijd essentieel. Als je echter een beugel draagt en maanden- of zelfs jarenlang een orthodontische behandeling volgt, is het niet makkelijk om goed je tanden te poetsen. Wat moet u precies weten en hoe mo...

Meer artikels