Voor wondermooie wimpers

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 18/09/2007 - 00h00
-A +A

Er is bijna niets verleidelijker dan een oogopslag met sierlijk gekrulde wimpers. Zijn uw wimpers dun, stijf of schaars dan hoeft u nog niet te denken dat dat niets voor u is: er zijn doeltreffende technieken om wimpers mooier te maken.

PUB

Het eerste middel om de vorm van uw wimpers, die genetisch bepaald is, te veranderen is het gebruik van mascara. Mascara is noodzakelijk voor een geslaagde oogmake-up.
Maar hoe kies je hét product dat het beste bij u past? De markt van de mascara is ontzettend groot, een goede keuze maken is niet makkelijk.
Zoek eerst uit wat uw doel is. Wilt u meer gekrulde wimpers, dan kiest u gewoonweg voor een mascara die uw wimpers doet krullen, die de juiste dosis polymeren bevat en uitgerust is met een ideaal borsteltje om de wimpers ronder en fijner te maken.
Breng de mascara altijd eerst aan op de bovenste wimpers, borstel van de wortel naar de puntjes met kleine zigzagbewegingen. Gebruik het borsteltje net zoals u een ronde haarborstel gebruikt bij het drogen van uw haar.

Geen filmster zonder wimpertang

Een tweede hulpmiddel is de wimper-tang. Het is hét lievelingsmiddeltje van elke filmster en
het kan al dan niet in combinatie met mascara gebruikt worden.
Om de tang correct te gebruiken vangt u uw wimpers tussen de uiteinden van de tang waarbij u begint aan de wortels en de tang telkens een paar seconden aandrukt. Indien nodig kunt u de tang een beetje opwarmen met een haardroger om het effect van een haarkrultang te bekomen.
Brengt u tegelijkertijd ook mascara aan dan gebruikt u de wimper-tang net na het aanbrengen van de nog vochtige mascara. Vergeet dan wel niet de tang na gebruik schoon te maken met een watje met make-up remover.

Handgekruld

Om het effect van mascara nog te versterken, kan men vlak na het aanbrengen ervan de puntjes van de winpers lichtjes opdrukken met de wijsvinger totdat de mascara droog is.
Was uw handen op voorhand om elke oogbesmetting te vermijden.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 18/09/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Make-up: uw onontbeerlijke schoonheidsinstrumenten Geüpdatet op 17/08/2009 - 00h00

Voor een geslaagde look moet u niet beschikken over een make-updiploma en ook niet over een breed gamma instrumenten. Enkele basisinstrumenten volstaan ruimschoots! Vreemd genoeg zijn het de kleine accessoires , waarvan de meeste mensen denken dat ze...

Feestelijke make-up: nog altijd glamour Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h07

De eindejaarsfeesten zijn gedroomde gelegenheden om zich met glamourmake-up op te maken. Van glittertjes tot paarlemoeren oogschaduw, zonder iriserende lipgloss te vergeten. Keuze te over voor wie op zijn best het oudejaar wil uitwuiven.

Schminken: te mijden fouten Geüpdatet op 01/02/2010 - 00h00

Schminken moet ons eigenlijk mooier maken, maar soms is de make-up slecht gekozen of fout aangebracht en heeft het net het omgekeerde effect...

Meer artikels