• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Voor het hart van een vrouw

Voor het hart van een vrouwDe Wereldfederatie van het Hart heeft Sint-Valentijnsdag niet alleen gekozen voor commerciële, maar ook voor nobeler doeleinden : de gezondheid van het hart bij de vrouw.

De Wereldfederatie van het Hart neemt de gelegenheid te baat om de preventie van hart- en vaatziekten bij vrouwen weer nieuw leven in te blazen.

Liefde beschermt het hart

Dr. Elinor Wilson, vice-presidente van de Wereldfederatie van het Hart, legt uit dat de liefde van het gezin, vrienden of een partner bijdraagt tot de algemene gezondheidstoestand en ook zeer goed is voor het hart. Liefde volstaat echter niet om het hart gezond te houden : het hart wordt immers bedreigd door hart- en vaatziekten (myocardinfarct, cerebrovasculair accident of beroerte). Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen* en komen in meer dan 2/3 van de gevallen voor bij vrouwen die voordien nooit bijzondere symptomen** hebben gehad.

Eerst een probleem van leefhygiëne

Een gezonde levenswijze is van het allergrootste belang. Wereldwijd neemt 60 tot 85% van de vrouwen onvoldoende lichaamsbeweging om gezond te blijven. Lichte veranderingen in de levenswijze zouden nochtans een zeer positieve invloed kunnen hebben op de gezondheidstoestand van het hart.Volgens Prof. Poole-Wilson, voorzitter van de Wereldfederatie van het Hart, "zouden het aantal sterfgevallen en gevallen van invaliditeit door een hartaanval en een beroerte met 50% kunnen dalen als de vrouwen er nu iets aan zouden doen."

Artikel gepubliceerd door op 18/02/2003

Bronnen: Persmededeling van de Wereldfederatie van het Hart (NGO) 'Draag met Sint-Valentijn zorg voor uw hart', 4 februari 2003

Vindt u het artikel interessant?