• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  3 mening
 • Commentaren (0)

Voor een goede haarverzorging: wat u moet weten over haarkleuringen

Voor een goede haarverzorging: wat u moet weten over haarkleuringen

Een nieuw kleurtje aanbrengen om uw grijze haren te camoufleren of omdat uw natuurlijke haarkleur u niet of niet meer aanstaat, is tegenwoordig heel normaal geworden. Maar denk eraan dat een haarkleuring niet onschuldig is. Gekleurd haar vereist een zekere vaardigheid en een specifieke verzorging. De volgende tips vormen een kleine gids voor de haarkleuring.

Haarkleuring versus haarspoeling

Laten we beginnen met te vermelden dat oppervlaktekleuringen van het haar (haarspoelingen) normaal gezien geen enkel probleem stellen. Daarbij wordt de buitenkant van het haar gekleurd. Deze kleur verdwijnt geleidelijk naarmate het haar gewassen wordt, maar is tenminste niet schadelijk voor de haarvezels. Haarkleuringen zijn echter een ander paar mouwen, zoals dr. Van Neste (dermatoloog en haarspecialist) uitlegt: "Wanneer men haar kleurt, opent men het haar chemisch, men laat de kleur binnendringen en men sluit het haar opnieuw, nog steeds met een chemische behandeling. De natuurlijke bescherming van het haar is dus verstoord: het haar wordt niet alleen minder soepel, maar ook kwetsbaarder zodat het sneller breekt".

Specifieke verzorging voor de schoonheid van gekleurd haar

Gekleurd haar moet nog meer vertroeteld worden dan haar dat zijn oorspronkelijke kleur behouden heeft. Om te beginnen wordt verondersteld dat u het verzorgingsproduct gebruikt, dat meestal samen met de kleuringsproducten verkocht wordt. Tussen twee kleuringen, doet u er goed aan een speciale shampoo voor gekleurd haar te gebruiken, eventueel afgewisseld met een zachter product dat voor kinderen of baby's voorzien is. En sla uw hydraterend en beschermend masker niet over! Er zijn er die speciaal samengesteld zijn voor de schoonheid van gekleurd haar, maar als u een product uitkiest dat de haarvezels voedt, moet u zich geen zorgen maken.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/01/2016
Origineel artikel geschreven door op 21/09/2009

Vindt u het artikel interessant?