• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Volwassenen en ADHD: een miskend probleem

Volwassenen en ADHD: een miskend probleem2 tot 5% van de kinderen lijdt aan ADHD, een aandachtsstoornis gepaard gaande met hyperkinetisch gedrag (ADHD = attention deficit/hyperactivity disorder). Dat ADHD vele volwassenen blijft kwellen is minder bekend.

Goed in haar vel?

Jeanne is 55 en zit goed in haar vel: ze doet aerobic, is de aardbol al minstens drie keer per fiets rondgeracet en reist het land af met haar 60+-pas: stadswandelingen, boottochten, tentoonstellingen, siertuinen. Ze naait, kokkerelt, stuurt verjaardags-, geboorte- en condoleancekaarten en bezoekt reünies van vriendinnen sinds de kleuterschool. Tuinieren doet ze vaak al om half zes 's morgens, met een sigaret in de ene hand, een kop koffie in de andere en met als gezelschap de tuinradio. Eten doet voor de tv, terwijl ze de krant en de programmagids doorneemt.

Dokter weet geen raad

Soms stroomt de heksenketel in haar hoofd over. Dan staat ze stil en vraagt zich af waarom ze zo voortjakkert en waarom ze zo impulsief en geïrriteerd is. Eigenlijk voelt ze zich helemaal niet zo goed. Ze beseft dat de chaos in haar hoofd een spelletje met haar speelt. En sinds ze er alleen voor staat is dat niet verbetert.

Artikel gepubliceerd door op 23/12/2003

Bronnen: Impulsief, kwartaalblad voor volwassenen met ADHD. Jaargang 2, nr 4. Oktober 2003 en http://www.adhd-volwassenen.be.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten