Voedselvergiftiging

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Voeding . Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met voedselvergiftiging: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

PUB
Populaire artikels van de week
Hoe bewaart u verse producten? Geüpdatet op 20/12/2016 - 11h49

Verse producten - vlees, vis, zuivelproducten en kaas - bederven snel, de ene al wat sneller dan de andere. Hoe behandelt u de verse producten die u gewoonlijk koopt het best om te voorkomen dat u ze moet weggooien of een voedselvergiftiging oploopt?

Arsenicum op ons bord! Gepubliceerd op 23/02/2017 - 11h41

De Deense dienst voor Volksgezondheid raadt aan om het gebruik van producten op basis van rijst bij kinderen te beperken. Ze zouden te grote hoeveelheden arseen bevatten. Arseen komt relatief veel voor in onze voeding. Het zit niet alleen in rijst, m...

Staphylococcus aureus, publieke vijand nummer 1 Geüpdatet op 20/01/2014 - 09h43

De bacterie staphylococcus aureus wordt automatisch geassocieerd met voedselvergiftiging en nosocomiale of ziekenhuisinfecties. Maar de bacterie speelt ook een rol in tal van andere infecties. We nemen deze geduchte ziekteverwekker even onder de loep...

Versheid van voedingswaren: hoe moet u ze bewaren… Geüpdatet op 21/08/2015 - 12h23

…en voedselvergiftigingen voorkomen? U weet het vast wel: alle bacteriën houden van warmte. In een warme omgeving gaan zich ze massaal vermeerderen en maken ze u ziek. Bewaar uw voedingswaren dus zo dat ze supervers blijven. We zetten de basisregels...

Meer artikels