Isabelle Eustache, journaliste

Voedingtips om een marathon te winnen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, journaliste op 26/04/2010 - 00h00
-A +A

Om de ruim 40 km van een marathon te lopen volstaat het niet om u sportief voor te bereiden. Ook de voeding is heel belangrijk. Hieronder vindt u voedingtips die u kunt toepassen tijdens de trainingen, maar ook voor de marathon, tijdens de marathon en erna.

Marathon en voeding: tijdens de training


Eet gevarieerd en voldoende, maar niet overdadig.
Eet gestructureerd, d.w.z. las drie tot vier maaltijden per dag in op vaste tijdstippen. Vermijd tussendoortjes.
Drink veel, liefst 2 liter per dag.

Drie dagen voor de marathon, de grote test


Verhoog het aandeel van zetmeelhoudende producten om een optimale glycogeenvoorraad te krijgen (80% van wat op uw bord ligt moeten koolhydraten zijn).
Blijf ook voldoende vocht innemen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, journaliste op 26/04/2010 - 00h00 Le Quotidien du Médecin, Nutrition, 16 maart 2010.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Marathon: met mate drinken Geüpdatet op 03/05/2005 - 00h00

De voorbije twintig jaar is de marathon veel populairder geworden. Maar deze 42 kilometer lange wedstrijd vraagt een groot uithoudingsvermogen. Traditioneel wordt aan atleten van alle niveaus aangeraden tijdens hun wedstrijd zeer veel te drinken, om...

De gevaren van hyponatremie Geüpdatet op 10/10/2006 - 00h00

Wie een marathon wil uitlopen, moet uiteraard veel drinken . Toch opgelet dat u bepaalde grenzen niet overschrijdt...

Klaar om te joggen? Test uzelf in tien stappen Geüpdatet op 21/09/2016 - 10h08

U hebt beslist: dit jaar doet u mee aan de 20 km van Brussel. Maar om bij de duizenden Belgen te kunnen horen die minstens vier uur per week hardlopen of joggen en een echt trainingsprogramma volgen, moet u eerst uw prestatievermogen testen. Prof. Vé...

Meer artikels