• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Voedingssupplementen voor de schoonheid: een oplossing voor u?

Voedingssupplementen voor de schoonheid: een oplossing voor u?

We kennen alle beloften van de voedingssupplementen voor de schoonheid: een stevigere huid, minder rimpels, minder verouderingssymptomen, en dat allemaal dankzij een gewoon pilletje.

Voor wie zijn die voedingssupplementen echt nuttig? Hoe kunt u er zoveel mogelijk voordelen uithalen?

Als veroudering een probleem is...

Niemand ontsnapt aan wat we droevig "de tand des tijds" noemen. Elke dag die voorbijgaat, laat in onszelf een spoor na - een herinnering, een ervaring -, en ook voor de buitenkant van ons lichaam telt elke dag. Zolang het proces op een natuurlijke manier verloopt, beschikt u over middelen om te strijden tegen de veroudering: een gezond leven en aangepaste producten zullen volstaan om uw schoonheid in de loop der jaren te bevestigen.

Voedingssupplementen voor de schoonheid kunnen u een dienst bewijzen vanaf het ogenblik dat het verouderingsproces zich te snel begint voor te doen. Indien u de indruk hebt dat u ineens "veel ouder bent geworden" ondanks een gezond leven en schoonheidsverzorging, dan is het ogenblik gekomen om te reageren…

Als uw voeding onevenwichtig samengesteld is...

Normaal gezien, moet een gevarieerde en evenwichtige voeding volstaan om u alle voedingsstoffen te bezorgen die u nodig hebt.

Het innemen van voedingssupplementen is alleen gerechtvaardigd indien u een extra "boost" nodig hebt of indien uw voeding onevenwichtig samengesteld is.

 • Vermageringsdiëten leiden nogal dikwijls tot een gebrek aan vitaminen. Het is inderdaad zo dat de vetstoffen die we als de pest vermijden tijdens zo'n dieet een aantal belangrijke vitaminen bevatten.
 • Ook voedingsallergieën kunnen tekorten veroorzaken, vooral wanneer die allergieën u beletten om fruit, groeten of droge vruchten te eten.
 • Daarbij komt nog dat ernstige stressperiodes uw behoefte aan vitaminen kunnen vergroten. Zelfs indien uw voeding gewoonlijk volstaat, kan het in dergelijke periodes dus nuttig zijn om uw toevlucht te nemen tot een supplement.

 

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 13/01/2015
Origineel artikel geschreven door op 21/10/2008

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Beautyspecial: tips en voedingssupplementen

Vindt u het artikel interessant?
 
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie