Voeding: zomerse verleiding

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/07/2016 - 11h58
-A +A

Bij warm weer veranderen de eetgewoonten en dat kan op gezonde wijze door meer fruit en groenten te eten, meer water te drinken en de voedingshygiëne te respecteren.

Wij geven u alvast een aantal tips.

PUB

Wel of geen barbecue?

Ja, er komen kankerverwekkende bestanddelen vrij bij het barbecuen, maar wel in kleine hoeveelheden.
Ander feit is dat de barbecue doorgaans alleen in de zomer gebruikt wordt.

U moet er voor zorgen dat de eetwaren geen rechtstreeks contact hebben met de vlammen. Vermijdt ook de consumptie van aangebrande voedingsmiddelen. Als u die regels respecteert, kunt u met een gerust gemoed barbecuen.

 

Is ijskoude drank gevaarlijk?

Heel koud water is minder dorstlessend bij warm weer, doet de spijsvertering vertragen en kan soms ook diarree veroorzaken. Liever niet dus, maar u kunt wel water met ijsblokjes drinken.

Gebruik gewoonweg uw gezond verstand!

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 24/07/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 04/07/2016 - 11h58

CERIN, Nutrinews.

Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Slank de zomer door! Gepubliceerd op 31/07/2012 - 09h48

Hoe blijft u deze zomer slank of kunt u vermageren? Enkele redelijke afslankingstips voor een zomer in goede conditie , zonder u dingen te hoeven ontzeggen, zonder stress en zonder hongerlijden.

Zes tips voor een zomer in topvorm! Geüpdatet op 25/06/2012 - 12h23

De zomer is er eindelijk. We hebben er zolang naar uitgekeken. Zomer staat synoniem met zon, warmte, vakantie, dagdromen, enz. Enkele tips om fysiek en mentaal in topvorm te geraken zodat u alles uit uw zomer kunt halen.

Meer artikels