Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste

Voeding: zomerse verleiding

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/07/2016 - 11h58
-A +A

Bij warm weer veranderen de eetgewoonten en dat kan op gezonde wijze door meer fruit en groenten te eten, meer water te drinken en de voedingshygiëne te respecteren.

Wij geven u alvast een aantal tips.

Wel of geen barbecue?

Ja, er komen kankerverwekkende bestanddelen vrij bij het barbecuen, maar wel in kleine hoeveelheden.
Ander feit is dat de barbecue doorgaans alleen in de zomer gebruikt wordt.

U moet er voor zorgen dat de eetwaren geen rechtstreeks contact hebben met de vlammen. Vermijdt ook de consumptie van aangebrande voedingsmiddelen. Als u die regels respecteert, kunt u met een gerust gemoed barbecuen.

 

Is ijskoude drank gevaarlijk?

Heel koud water is minder dorstlessend bij warm weer, doet de spijsvertering vertragen en kan soms ook diarree veroorzaken. Liever niet dus, maar u kunt wel water met ijsblokjes drinken.

Gebruik gewoonweg uw gezond verstand!

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 24/07/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 04/07/2016 - 11h58

CERIN, Nutrinews.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Slank de zomer door! Gepubliceerd op 31/07/2012 - 09h48

Hoe blijft u deze zomer slank of kunt u vermageren? Enkele redelijke afslankingstips voor een zomer in goede conditie , zonder u dingen te hoeven ontzeggen, zonder stress en zonder hongerlijden.

Leg uw voorraden aan om licht te koken Gepubliceerd op 18/05/2016 - 17h38

Een evenwichtige voeding en een slanke lijn staan of vallen bij de manier van koken. Gebrek aan een goede organisatie leidt er al te vaak toe dat we naar kant-en-klare schotels uit de supermarkt grijpen of naar de pizzeria om de hoek trekken. Dat zor...

Meer artikels