Het is de bedoeling een zo groot mogelijke glycogeenreserve aan te leggen.
PUB
Overzicht
Tijdens de week vóór de wedstrijd
- de eerste 3 dagen:normale voeding met 50 tot 55 % calorieën uit koolhydraten;
- de 3 dagen daarop: voeding met 65 tot 70 % calorieën uit koolhydraten.
Alle producten die de glycogeensynthese dreigen te verstoren, zijn te mijden:
- gerookte, bestorven en gefermenteerde producten;
- vet vlees en vette charcuterie;
- gefrituurde gerechten en gebakken vet;
- kruiden;
- sterk doorsmakende groenten;
- alcohol en witte wijn;
- gashoudende dranken;
- zeer sterk gesuikerde dranken.
Maaltijd vóór de wedstrijd
Moet genomen worden 8 tot 12 uur voordien en de volgende ingrediënten omvatten:
- 150 tot 400 g pasta (droog gewicht);
- vlees bij de pasta;
- een melkproduct;
- een koolhydraatrijk dessert: rijstpap, taart, griesmeel- of rijsttaart, kruidenkoek enz.;
- een stuk fruit of een glas vruchtensap;
- water.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 16/07/2007 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 18/03/2016 - 16h04
Bekijk dit artikel