PUBLICITÉ

Voeding vóór een wedstrijd

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/03/2016 - 16h04
-A +A

Het is de bedoeling een zo groot mogelijke glycogeenreserve aan te leggen.

PUB

Tijdens de week vóór de wedstrijd

  • de eerste 3 dagen:normale voeding met 50 tot 55 % calorieën uit koolhydraten;
  • de 3 dagen daarop: voeding met 65 tot 70 % calorieën uit koolhydraten.

Alle producten die de glycogeensynthese dreigen te verstoren, zijn te mijden:

  • gerookte, bestorven en gefermenteerde producten;
  • vet vlees en vette charcuterie;
  • gefrituurde gerechten en gebakken vet;
  • kruiden;
  • sterk doorsmakende groenten;
  • alcohol en witte wijn;
  • gashoudende dranken;
  • zeer sterk gesuikerde dranken.

Maaltijd vóór de wedstrijd

Moet genomen worden 8 tot 12 uur voordien en de volgende ingrediënten omvatten:

  • 150 tot 400 g pasta (droog gewicht);
  • vlees bij de pasta;
  • een melkproduct;
  • een koolhydraatrijk dessert: rijstpap, taart, griesmeel- of rijsttaart, kruidenkoek enz.;
  • een stuk fruit of een glas vruchtensap;
  • water.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 16/07/2007 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/03/2016 - 16h04
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ