Vlees in al zijn vormen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/05/2010 - 00h00
-A +A

Vlees ligt vandaag onder vuur. Wat is er van aan van die kritiek? Moeten we vlees uit onze voeding schrappen of volstaat het om er wat minder van te eten? Wat moeten we weten over vlees?

1) Door de industriële veeteelt bevat vlees minder:


Omega 3.
Vroeger aten de dieren gras, en dat bevat van nature veel omega 3. Door de nieuwe teelttechnieken van vandaag bevat vlees veel minder omega 3.

2) Rood vlees is een belangrijke bron van:


IJzer.
Vooral rood vlees levert veel ijzer. Andere eetwaren die ook veel ijzer bevatten, zijn onder meer bloedworst, kalfslever, mosselen, niertjes en garnalen. Maar ijzer komt ook voor in plantaardige levensmiddelen zoals linzen, kekererwten en granen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/05/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Omega 3: kies voor biologisch! Geüpdatet op 23/03/2016 - 10h00

Iedereen zou er baat bij hebben om zijn omega 3-verbruik op te krikken. Maar de voedingsmiddelen die veel omega 3 bevatten - vooral vette vis en noten - zijn niet bij iedereen vaste waarden op het menu. Maar er is een alternatief: de hoeveelheid omeg...

Omega 3 en omega 6: een subtiel evenwicht Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Iedereen heeft het over omega 3 , de waardevolle vetzuren die we tekortkomen en waarvan de effecten zo heilzaam zijn voor de gezondheid. Het volstaat nochtans niet de aanvoer van omega 3 te verhogen om te genieten van de voordelen ervan. Hoe komt dat...

De omega 3-top tien van levensmiddelen Geüpdatet op 17/10/2011 - 14h33

Iedereen weet intussen al wel dat vis veel omega 3 bevat. Maar er zijn nog producten die onze dagelijkse behoefte kunnen helpen dekken. We zetten de tien levensmiddelen met het hoogste omega 3 -gehalte op een rijtje. Zet ze regelmatig op uw menu en p...

Meer artikels