• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Vlees in al zijn vormen

Vlees in al zijn vormen Vlees ligt vandaag onder vuur. Wat is er van aan van die kritiek? Moeten we vlees uit onze voeding schrappen of volstaat het om er wat minder van te eten? Wat moeten we weten over vlees?

1) Door de industriële veeteelt bevat vlees minder:


Omega 3.
Vroeger aten de dieren gras, en dat bevat van nature veel omega 3. Door de nieuwe teelttechnieken van vandaag bevat vlees veel minder omega 3.

2) Rood vlees is een belangrijke bron van:


IJzer.
Vooral rood vlees levert veel ijzer. Andere eetwaren die ook veel ijzer bevatten, zijn onder meer bloedworst, kalfslever, mosselen, niertjes en garnalen. Maar ijzer komt ook voor in plantaardige levensmiddelen zoals linzen, kekererwten en granen.

Artikel gepubliceerd door op 10/05/2010

Vindt u het artikel interessant?