• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Vispannetje

Vispannetje Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

Salade van venkel en veldsla

Ingrediënten voor 4 personen Venkel: 2Veldsla: 150 gOlijfolie: 1 eetlepel Citroen: 1Verwijder de eerste, te harde bladeren van de venkelbollen en snij de harten in zeer dunne reepjes. Spoel en droog de veldsla, en vermeng ze met de venkelreepjes. Breng de salade op smaak met een beetje olijfolie, citroensap, peper en zout.

Vispannetje

Ingrediënten voor 4 personen Prei: 4 Wortelen met loof: 1 bos Parijse champignons: 200 gPareluitjes: 16Venusschelpen: 16Zalm: 200 gKabeljauw: 200 gOlijfolie: 2 eetlepels Witte wijn: 10 clVisfumet in poedervorm: 4 koffielepels Gedroogde venkel: 1 takje Platte peterselie: enkele takjes Peper en zout Spoel de prei en snij hem schuin in dunne schijfjes. Doe hetzelfde met de wortelen. Verwijder het met aarde besmeurde uiteinde van de voet van de champignons. Snij elke champignon in de lengte in tweeën. Schil de pareluitjes. Spoel snel de venusschelpen, zonder ze te laten weken. Snij de zalm en de kabeljauw in dikke stukken. Warm de olijfolie op in een pan. Fruit de prei en de uitjes gedurende 5 minuten, laat ze uitlekken en giet de olie weg. Doe de prei en de uitjes weer in de pan en voeg er de wortelen en de champignons aan toe. Breek het takje gedroogde venkel en doe de stukjes erbij. Voeg er ook een paar gespoelde takjes platte peterselie bij. Strooi er zout over, doe het deksel op de pan en laat het gerecht gedurende 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer af en toe. Verdun de visfumet in een glas warm water en doe hem in de pan, samen met de witte wijn. Bak de groenten nog gedurende 5 minuten. Doe de venusschelpen ongeopend in de pan, net als de stukken vis. Strooi er peper over en meng alles voorzichtig dooreen. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht 10 à 15 minuten koken. Verwijder de groenten, de venusschelpen en de vis met een schuimspaan en leg ze op een holle schotel. Breng het gerecht goed aan de kook, zodat het vocht een beetje inkookt. Breng het op smaak en giet het op de schotel.

Artikel gepubliceerd door op 08/03/2005

Vindt u het artikel interessant?