Vispannetje met saffraan

Recept aangemaakt op 13/12/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/02/2015 - 10h53
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
35 minutes
Ingrediënten :

6 wortelen

4 preiwitten

6 grote aardappelen

6 raapjes

1 bosje kervel

6 diepgevroren sint-jakobsnoten

500 g zeeduivel

2 mooie kabeljauwfilets

2 wijtingfilets

1 liter visfumet

1 dosis saffraan

zout
versgemalen peper


PUB

Bereiding van het vispannetje met saffraan

Maak alle groenten schoon en was ze.
Snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.


Was de kervel en stroop de blaadjes af.


Snij de zeeduivel, de kabeljauwfilets en de wijting in zeer grote stukken.

Breng de visfumet aan de kook. Doe er alle groenten in en laat 10 tot 12 minuten razen. 

Doe er dan de vis bij, eerst de zeeduivel en 5 minuten later de kabeljauw, de wijting en de sint-jakobsnoten.
Laat 5 minuten lichtjes koken.


Doe er tot slot de kervel bij. 
Haal de groenten en de vis uit de bouillon en doe ze voorzichtig in een grote diepe schotel of in een soepterrine. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Doe er de saffraan bij en meng goed. Proef en kruid eventueel nog bij. Giet de bouillon over de vis en de groenten.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 13/12/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/02/2015 - 10h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB