Visfilets met venkel en citroensaus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 08/04/2014 - 08h17
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
50 minutes
Ingrédients :

2 visfilets van elk 350 g à 400 g
30 cl droge witte wijn
2 venkelknollen
3 uien
2 teentjes look
1 soeplepel olijfolie
Zout,

Bereiding van de visfilets met venkel en een citroensaus

Maak de venkelknollen schoon en snij ze in reepjes.

Pel de uien en snij ze in fijne rondjes.
Pel de lookteentjes en druk ze fijn.

Verwarm de olie in een pan. Doe de venkel, de uien en de look erin en laat ze op een matig vuurtje aanbakken met zout en peper. Roer vaak.
Zet het vuur lager, dek de pan af en laat 10 minuten stoven.

Voeg de witte wijn toe en laat nog 5 minuten stoven.

Snij de visfilets in twee en leg ze op de groeten. Dek de pan opnieuw af en laat ze 10 minuten staan op een klein vuurtje.

Haal de visfilets uit de pan en leg ze in een warme opdienschotel.
Filter het kookvocht en zet het op een klein vuurtje.

Maak de citroensaus: leng het maiszetmeel in een pan aan met drie soeplepels kookvocht.
Voeg de eierdooiers toe en het citroensap en meng stevig.
Giet beetje bij beetje de rest van het kookvocht in de pan terwijl u stevig blijft kloppen.
Laat de saus 5 minuten op een zacht vuurtje, maar zorg ervoor dat ze niet kookt en roer af en toe tot ze smeuïg is. Breng op smaak.
Giet de saus over de visfilets of dien ze apart op in een sauskom.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 08/04/2014 - 08h17
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB