Viscouscous

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 23/03/2016 - 10h45
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

2 kg dorade (of een andere stevige vis zoals forel)
1 bokaal vissoep
3 teentjes knoflook
1 ui
3 tomaten
1 bosje peterselie
1 koffielepel ras-el-hanout (kruidenmengsel)
1 kg wortelen
1 selder
1 blikje artisjokbodems
5 courgettes
2 rode paprika's
1 eetlepel olijfolie
Voor de couscous:
500 gram couscous middelfijne korrel
1 mespunt saffraan
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 eetlepel olijfolie
harissa
PUB

Bereiding van viscouscous

Bestrooi de vis met zout en peper en bak hem ongeveer 45 minuten in de oven op 150° C. Snipper de knoflook en de ui en stoof ze lichtjes in de couscouspan. Ontpit de tomaten, snij ze in stukjes en doe ze samen met de fijngehakte peterselie in de pan. Doe er de vissoep en de ras-el-hanout bij. Laat 15 minuten koken.
Schraap de wortelen en snij ze in grote stukken. Snij drie takken selder in stukken. Doe alles bij de soep en laat nog eens 15 minuten koken.
Laat de artisjokbodems uitlekken, snij de courgettes in grote stukken, ontpit de paprika's en snij ze in vieren. Doe alles bij de soep en laat nog eens 20 minuten koken.

Maak de couscous klaar
Giet de couscous in een zeef en spoel goed met water. Doe hem in een grote kom en doe er de olie, zout en peper bij. Kneed de couscous los met de handen en laat hem 5 minuten zwellen. Rol hem daarna door uw vingers om de korrels van elkaar te halen. Herhaal dit verschillende keren.
Doe de couscous in het bovenste deel van de couscouspan en stoom hem 10 minuten. Haal de couscous van de pan en doe hem in de kom. Voeg er saffraan bij, de knoflook en de gesnipperde peterselie. Roer alles goed dooreen en doe de couscous terug in de couscouspan. Laat nog eens tien minuten stomen.
Dien de couscous apart op in een kom. Schik de vis op een grote schotel en leg de groenten eromheen. Doe de bouillon in een grote kom en meng er naar smaak één of twee koffielepels harissa onder. Dien de bouillon apart op. Iedereen neemt ervan wat hij nodig heeft.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 23/03/2016 - 10h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB