Vijf tips om uw huid voor te bereiden op de zon

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/08/2015 - 10h01
-A +A

Neem deze zomer geen enkel risico als u uw huid aan de zon blootstelt. Wees voorzichtig en bereid uw huid vooraf voor. Ze is het waard! Vijf tips dus om uw huid voor te bereiden op de zon.

 

PUB

1) Maximale hydratering

Begin de zomer vooral niet met een droge en broze huid. Hydrateer en voed ze vanaf vandaag.

Hydrateer vooral uw gezicht, want dat wordt permanent blootgesteld aan UV-straling, aan de wind en aan de temperatuurschommelingen. Vergeet ook niet uw halsuitsnijding te beschermen. Ook die is net als uw gezicht sterk blootgesteld aan weer en wind. Wrijf ze ook in met uw gezichtscrème. Smeer ook uw lichaam elke dag na het douchen overvloedig in met een hydraterende melk. Masseer die zachtjes in.

 

2) Eet zon

De zon is de grootste vijand van onze huid. UV-straling versnelt namelijk de veroudering van de huid. Maar we hebben een sterk wapen tegen dat soort veroudering: de antioxidanten!

Ons lichaam maakt die gedeeltelijk zelf aan, maar we kunnen er ook via onze voeding binnenkrijgen. Vooral fruit en groenten zijn hiervoor belangrijk. U kunt het bruiningsproces trouwens een duwtje in de rug geven door vooral oranjegele groenten en fruit te eten. Die bevatten caroteen, een stof die de verkleuring van de huid stimuleert. Andere types van antioxidanten vindt u in vis.   

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 12/06/2012 - 12h29 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/08/2015 - 10h01
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Zomer: bereid u voor op de zon! Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h20

Doet u alles om klaar te zijn voor de zomer en vooral uw huid op de zon voor te bereiden? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om de hele zomer lang een mooie huid te hebben en veroudering tegen te gaan.

Hoe verzorg ik zonnebrand? Gepubliceerd op 05/08/2014 - 10h21

Veel mensen zitten graag in de zon, omdat het zonlicht een weldadig effect heeft. Als we echter te veel in de zon zitten, kunnen we pijnlijke zonnebrand oplopen. Hoe kan ik zonnebrand voorkomen en als ik dan toch verbrand ben door de zon, hoe verzorg...

Een bruine teint meteen na de winter? Gemakkelijk! Geüpdatet op 18/03/2008 - 00h00

Een mooie teint krijgen is zelfs mogelijk zonder uv-stralen, die medisch gezien af te raden zijn. Om een overdreven bruine kleur te vermijden in deze periode waarin de rokken al korter worden, maar waarin de zon nog niet de tijd gehad heeft om haar w...

Meer artikels