Vijf strategieën tegen cellulitis op de dijen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 25/07/2011 - 12h16
-A +A

Cellulitis zijn zeer plaatselijke vetophopingen in typisch vrouwelijke zones. Hoe raakt u af van dit weinig esthetische fenomeen en krijgt u uw mooie figuur terug, zonder de beruchte rijbroek?

PUB

Massage

Een massage van de door cellulitis aangetaste zones vergemakkelijkt de afvoer van de vetcellen. U kunt dat masseren gerust zelf doen. Breng elke dag wat bodymilk aan op de cellulitiszones en bewerk ze stevig. De massage kan ook door deskundigen gebeuren.

Kinesitherapie activeert vooral het lymfestelsel, wat de drainage verbetert en de weefsels in de diepte reinigt.

Esthetische artsen en schoonheidsspecialisten gebruiken vooral de bindweefselmassage, een drukkende en rollende beweging die erg efficiënt is om vetcellen los te maken en de cellulitiszones te verzachten.

Verwacht geen onmiddellijke resultaten. U moet ongeveer een tiental sessies plannen, afhankelijk van de resultaten.

 

Afslankingscrèmes

De werkzame stoffen traceren normaal de vetcellen. Ze zijn te krijgen als melk of als gel en hebben een dubbele werking. Het aanbrengen gebeurt namelijk al masserend, op zich al een efficiënt middel tegen cellulitis. Door de massage dringen de werkzame stoffen bovendien beter in de huid, waardoor ze beter werken.

Sport

Als u uw cellulitis kwijt wil, moet u ook aan sport doen, liefst dagelijks. Door te sporten worden de benen gespierder, wat uw figuur verslankt en uw huid strakker maakt. Kies bij voorkeur sporten waarbij de benen moeten werken, d.w.z. joggen, zwemmen, tennis of cardiotraining in een fitnesscentrum. En doe het vooral zeer regelmatig. Verwacht niet dat u ervan afvalt. U zult wel een beter figuur krijgen en ook een beter contact met uw lichaam. Beweeg ook overdag zo veel mogelijk tijdens uw gewone activiteiten (trappen, korte afstanden te voet, snelwandelen…) en bouw uw activiteiten uit (boodschappen, huishouden, klussen, tuinieren…)

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 25/07/2011 - 12h16
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Technieken om cellulitis te bestrijden: hoe werken ze? Gepubliceerd op 20/07/2017 - 13h46

Cellulitis - of de beruchte sinaasappelhuid - kan op veel manieren worden aangepakt. Misschien hebt u al een afslankingscrème , ultrasone geluidstrillingen of de techniek van het kneden en rollen uitgeprobeerd… Maar weet u ook wat er precies in de ve...

Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis? Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h57

Onlangs werd in Frankrijk de lipolyse behandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd te...

Cellulitis: niets gaat boven een goede massage Geüpdatet op 25/09/2007 - 00h00

Wanneer u de eerste tekenen van cellulitis ziet verschijnen, moet u meteen reageren. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om de fameuze vetkussentjes weg te krijgen. Massage speelt hierbij een zeer belangrijke rol: massage stimuleert de bloed...

Meer artikels