• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  9 mening
 • Tips (0)

Vijf mythes over haaruitval bij vrouwen

Vijf mythes over haaruitval bij vrouwen

Haaruitval komt bij vrouwen iets minder voor dan bij mannen, maar er is veel minder over bekend. Er bestaan dan ook heel wat mythes over...
Vijf ervan moeten dringend de wereld uitgeholpen worden!

Mythe nr. 1: Vrouwen hebben geen last van haaruitval, alleen mannen worden kaal.

Daar is helemaal niets van aan. Alopecia androgenogenetica, een ander woord voor geleidelijke en aanhoudende haaruitval, treft de helft van de vrouwen na de menopauze.

En net als bij de mannen zijn er ook vrouwen die al heel vroeg last hebben van alopecia androgenogenetica, soms al voor hun dertigste. Het is belangrijk om dit te weten, want het is psychisch vaak heel moeilijk om met haaruitval te leven. Als we weten dat we niet de enigen zijn met dat probleem, is het soms makkelijker om ermee om te gaan.

 

Mythe nr. 2: Het haar dat uitvalt, komt van de kruin en van onder de slapen.

Dat is het proces van de typische haaruitval... bij mannen. Bij vrouwen vindt de haaruitval meer verspreid plaats.

Er is met andere woorden geen specifieke zone die helemaal kaal zal worden. Meestal is de hele bovenkant van de schedel aangetast en daalt het aantal haartjes per vierkante centimeter systematisch. Daarom realiseren vrouwen zich alleen op indirecte wijze dat hun haar uitvalt. Er zit bijvoorbeeld meer haar in hun haarborstel, de haarscheiding wordt plots breder, of de haarspelden worden te groot terwijl ze vroeger amper al het haar bijeen konden houden.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 12/06/2015
Origineel artikel geschreven door op 16/11/2010

Dit artikel maakt deel uit van het dossier SOS haaruitval

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten