• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Vier massages om mijn winter een boost te geven!

Vier massages om mijn winter een boost te geven!

In putje winter staan ons energiepeil en ons humeur soms op een laag pitje. Wellnessmassages kunnen dan een moment van welverdiende rust en ontspanning bieden. Sonia Petrau-Gay is masseur en kinesist* en zet de weldoende effecten van deze massages op een rij. Ze verwarmen lichaam en geest en doen ons helemaal herleven.

Chi Nei Tsang buikmassage voor een ontgiftend effect

Ontgiftingskuren zijn momenteel populair, maar ook sommige massages kunnen ons lichaam helpen met het  afvoeren van afvalstoffen. De Chi Nei Tsang buikmassage is zo’n massagevorm. Deze Chinese massagetechniek concentreert zich op de buik, die vaak als een soort tweede brein wordt gezien. Het masseren van de inwendige organen doet de energie stromen, waardoor het lichaam verontreinigende afvalstoffen en giftige stoffen makkelijker kan afvoeren.

In de praktijk: deze massage behandelt de buik in de ruime zin van het woord (buik, middenrif, borst en zijkanten van de buik). De therapeut maakt afwisselend gebruik van technieken als (zacht) drukken, kneden en stevigere manipulaties van de volledige buik om de drainage van de organen te stimuleren.

Commentaar de kinesist: "Chi Nei Tsang is een drainage. De techniek reinigt het gehele lichaam, ook al concentreert ze zich alleen op de buik."

Contra-indicaties: "Het best is om twee uur voor de sessie niet meer te eten. Het dragen van een spiraaltje wordt afgeraden”, aldus Sonia Petrau-Gay. “Mensen met hypertensie moeten dat ook aan de therapeut signaleren. Maar de kinesist of ayurvedische specialist moet altijd een aantal vragen stellen voor hij aan de massage begint en de behandeling aanpassen aan de individuele klant".

Een regenmassage voor ontspannen spieren na het skiën

Op skivakantie gaan helpt om even te ontsnappen aan de drukte van alledag, maar soms keren we terug naar huis met stramme spieren. Een affusionmassage of regenmassage – ze worden gegeven in thalassocentra, kuuroorden of wellnesscentra - is ontzettend ontspannend voor de spieren. Als de spierpijn toch niet weggaat en/of te erg wordt, gaat u beter naar een kinesist voor een meer gerichte massage.

In de praktijk: de regenmassage is een massage van de rug, de benen en de buik en gebeurt liggend op een massagetafel onder een fijne regen van warm zeewater of bronwater. Een ontspannende behandeling die het weldoend effect van hydrotherapie en massage combineert.

Commentaar van de kinesist: "Het ontspannende effect van het warme water op de spieren is enorm. De strijkende en knedende bewegingen hebben een drainerende werking en de veneuze terugstroom wordt gestimuleerd. Stramme spieren door het skiën ontstaan door ophoping van afvalstoffen in de spieren. Die stoffen moeten dus uit het lichaam. Warm water doet de bloedvaten uitzetten en bevordert de afvoer van de afvalstoffen in het bloedvaatstelsel. Een regenmassage werkt ontgiftend op de spier."

Artikel gepubliceerd door op 09/03/2016

Bronnen: * Interview met Sonia Petrau-Gay, masseur en kinesist in Thalasso, Carnac (www.thalasso-carnac.com)

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Leer zelf je gezicht masseren!

 • Als we moe zijn, hebben we allemaal de neiging om met onze handen over ons gezicht te gaan. Het bewijst dat zelfmassage ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating