PUBLICITÉ

Vier geneeskrachtige planten om uw energiepeil op te krikken

Gepubliceerd door Isabelle Eustache gezondheidsjournaliste op 02/03/2015 - 09h21
-A +A

De winter duurt lang, misschien voelt u zich wel wat uitgeput en futloos? Wel, er bestaan geneeskrachtige planten met opmerkelijke versterkende eigenschappen. Misschien kunnen die helpen.

Hoe kunt u met planten uw conditie en uw energiepeil opkrikken? We stellen u vier planten voor: tijm, echinacea, ginseng en Russische ginseng.

PUB

Tijm: een tonische aromatische plant

Tijm stimuleert het afweersysteem en werkt op het ademhalingsstelsel. De plant helpt zo verkoudheden en andere winterkwalen voorkomen. Tijm is een aromatisch kruid met een antiseptische, antibiotische, wormverdrijvende, slijmoplossende en tonische werking. Tijm gaat luie darmen tegen, maar ook een opgeblazen gevoel en parasieten en stimuleert zo de spijsvertering. De plant stimuleert ook de bloedsomloop en helpt urineweginfecties en verzwakte nieren bestrijden.

U kunt uw longen en darmen zuiveren en uw conditie opkrikken met een infusiethee van gedroogde tijm. Drink er 3 tot 4 kopjes per dag van.

Echinacea: een van de beste geneeskrachtige planten met tonische werking

Echinacea is de koningin van de weerstandverhogende planten. Ze stimuleert de aanmaak van afweercellen - de leukocyten - en de productie van antistoffen. Ze helpt virale winterinfecties zoals rinitis (neusverkoudheid), bronchitis of griep voorkomen en genezen. Dat is ook wetenschappelijk bewezen. Echinacea is ook nuttig bij tal van andere infecties, zoals amandelen, aft, urineweginfecties, prostaatontsteking, borstklierontsteking, voedselvergiftiging, intoxicatie of infecties door een stafylococcus of streptococcus. De plant stimuleert ook de bijnieren, de thymus en de lymfeklieren.

Win bij wijze van voorzorg wel eerst medisch advies in voor u dit type van geneeskrachtige planten gebruikt. De arts zal de geschikte dosis bepalen en nagaan of er aanvullend antibiotica of infectiewerende stoffen nodig zijn en of er geen ernstige ziekte over het hoofd gezien wordt.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache gezondheidsjournaliste op 02/03/2015 - 09h21

Guide de la phytothérapie, Dr Jörg Grûnwald et Christof Jancke, Éditions Marabout 2004. Secrets des médecines alternatives, Guide pratique pour se soigner autrement, Éditions Sélection du Reader’s Digest.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ